Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 13:24

Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ – ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: 1ο διεθνές τουρνουά τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία και σύλλογος ΑμεΑ «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ»

Γράφτηκε από τον

Δύο σημαντικές ειδήσεις έβγαλε ο Γιώργος Λαζαρίδης στην καθιερωμένη εδώ και 11 χρόνια εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Elite».

Ο καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο έκανε γνωστό πως θα γίνει πράξη ένα μεγάλο του όνειρο, όπως είναι η διοργάνωση ενός διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στη Μεσσηνία. Το 1ο Ancient Messini Open θα διεξαχθεί από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Bouka Beach Resort στην Ανάληψη Μεσσήνης που διαθέτει πέντε άρτια γήπεδα τένις. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο τουρνουά που θα γίνει στον τόπο μας και αναμένεται να αγωνιστούν 30 άτομα (άνδρες και γυναίκες) με ειδικές ανάγκες από όλο τον κόσμο, ενώ απώτερος στόχος είναι να γίνει το 2016 ανάλογο τουρνουά και στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Elite». Η δεύτερη σημαντική είδηση ήταν η δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ… Ο «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και ενέργειες φυσικά του Γιώργου Λαζαρίδη. Στο συγκεκριμένο σύλλογο αρχικά θα καλλιεργηθούν αρχικά τέσσερα αθλήματα, το τένις, το πινγκ πονγκ, η ιστιοπλοΐα και ο στίβος και μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να εγγραφούν 10 άτομα.
Από εκεί και πέρα ο καλαματιανός πρωταθλητής έκανε γνωστό πως μεγάλος του στόχος είναι η συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 και γι’ αυτό είναι σημαντικό να λάβει μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά αυτή τη χρονιά. Αναφέρθηκε στα τουρνουά που σκοπεύει να δηλώσει συμμετοχή το 2015 και φυσικά έκανε τον απολογισμό του 2014, όπου εκτός από τα τουρνουά είχε ενεργή παρουσία και σε εκδηλώσεις, ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους. Σταθμός στο 2014 ήταν η βράβευση του από τον ΠΣΑΤ μαζί με τον συναθλητή του Στέφανο Διαμαντή, ως η κορυφαία ομάδα ΑμεΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Οι φίλοι και συμπαραστάτες του Γιώργου σε αυτή του την προσπάθεια γέμισαν ασφυκτικά το χώρο του συνεδριακού κέντρου, δίνοντας του την ώθηση να συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στο πάνελ δίπλα του ήταν ο συναθλητής του και κουμπάρος του Αρης Νικολόπουλος που διαμένει πλέον μόνιμα στην Καλαμάτα, ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού skai και της ιστοσελίδας gazzetta Χριστίνα Βραχάλη. Ο καλαματιανός αθλητής ευχαρίστησε όλους όσους τον στηρίζουν και πρώτα απ’ όλα την ομάδα του, όπως την ονόμασε, τον προπονητή του Ανδρέα Νίκα, τον προπονητή του στην εθνική ομάδα Γιώργο Κόντο, τη γυμνάστρια Χριστίνα Πανταζοπούλου και τη διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη, την ΑΕΚ Τρίπολης τένις, και έπειτα όλους τους χορηγούς που τον στηρίζουν ηθικά και υλικά.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ηλίας Πετρόπουλος, οι οποίοι υποσχέθηκαν οικονομική στήριξη στην προσπάθεια του Γιώργου, ενώ μίλησαν και οι Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλείς της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας.
Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τον Γιώργο Λαζαρίδη να προτρέπει όλους να αγκαλιάσουν τον σύλλογο «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ»,  αλλά και το τουρνουά Ancient Messini Open και αφιέρωσε τις επιτυχίες του 2014 στην «Αννούλα», την αγαπημένη του γιαγιά που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο.