Τρίτη, 24 Φεβρουάριος 2015 16:21

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ: Με την στήριξη της Περιφέρειας το "Βίκος Street Relays"

Γράφτηκε από τον
ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ: Με την στήριξη της Περιφέρειας το "Βίκος Street Relays"

Ο φιλανθρωπικός αγώνας σκυταλοδρομίας "Βίκος Street Relays" θα γίνει όπως όλα δείχνουν την Κυριακή 1 Μαρτίου στην Καλαμάτα, αν και ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι τώρα δεν έχει δώσει την σχετική άδεια.


Την διοργάνωση στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την αντιπεριφερειάχη Ντίνα Νικολάκου να τονίζει μάλιστα ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υποστηρίζει απλά, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες και γίνεται αρωγός σε αυτήν την πρωτότυπη και ιδιαίτερα συμβολική προσπάθεια των αγώνων σκυταλοδρομιών, που αναδεικνύουν τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά. Ο αθλητικός τουρισμός είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Περιφέρεια, έχουμε επενδύσει σε αυτό και μέσω των Relays είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, να πάρει σκυτάλη και να διοργανώσει αθλητικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλον τον κόσμο και με κοινωνικό χαρακτήρα".
Την Κυριακή 1 Μαρτίου από τις 10:30 το πρωί λοιπόν στην παραλία της Καλαμάτας, μικροί και μεγάλοι θα δώσουν το παρών στα Βίκος Street Relays.
O αγώνας απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και περιλαμβάνει αγωνίσματα για παιδιά δημοτικού (4x100μ., 4x200μ.), γυμνασίου-λυκείου (4x1000μ.), αλλά και ενήλικες (4x2500μ., 2x5000μ.) με ή χωρίς πρότερη ενασχόληση με τον αθλητισμό, έχει και έναν πολύ έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, κάτι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, αφού τα έσοδά του θα διατεθούν στο ΚΕΦΙΑΠ και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι Καλαματιανοί.
Το σύνθημα είναι ένα και μοναδικό για όλους, «παίρνουμε σκυτάλη και τρέχουμε στην Καλαμάτα για το ΚΕΦΙΑΠ στα Βίκος Street Relays, που σε μία πρωτόγνωρη συνεργασία φορέων συνδιοργανώνονται και στηρίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, τον Αθλητικό Σύλλογο “Ακρίτας” και τις ξενοδοχειακές μονάδες “Horizon Blu”, “Filoxenia” και “Elite City Resort”.

Την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου

Μεθαύριο Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου για τα “Καλαμάτα Βίκος Relays” θα είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μάλιστα όπως δεσμεύθηκε θα είναι αυτός που θα δώσει την εκκίνηση και πιθανότατα να συμμετέχει το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου στον αγώνα.