Τρίτη, 07 Μάιος 2013 20:22

Με πέντε αθλητές ο ΝΟΚ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7

Γράφτηκε από τον

Με πέντε αθλητές μετέχει ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7 που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Σήμερα έγινε η τελετή έναρξης και την Τετάρτη αρχίζουν οι ιστιοδρομίες.  Ο ΝΟΚ έχει από τις μεγαλύτερες επαρχιακές παρουσίες. Συγκεκριμένα στην κατηγορία Optimist θα πάρουν μέρος οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Κώστας Ηλιόπουλος, Κώστας Λίτσας και Ευστάθιος Τσάμης, ενώ στα Laser 4,7 θα συμμετέχει ο Παναγιώτης Κατσούλας.


Οι μικροί ιστιοπλόοι θα διεκδικήσουν μια θέση στο όνειρο που οδηγεί στην Εθνική ομάδα ανάμεσα από 160 αθλητές απ' όλη την Ελλάδα στην κατηγορία Optimist και περίπου 70 στην κατηγορία Laser 4,7.   
Όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες, προέκυψαν από προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα.
Να σημειωθεί ότι το σλόγκαν των διοργανωτών του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης είναι το “Υπό το βλέμμα του Δία”
Επίσης οι διοργανωτές έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, εξασφάλισαν διαμονή και διατροφή για τους ιστιοπλόους και τους προπονητές θέλοντας αφενός να διαφημίσουν την φιλοξενία του τόπου τους και αφετέρου να κάνουν αξέχαστη την συμμετοχή των αθλητών σε αυτό το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:
Τετάρτη: Ιστιοδρομίες
Πέμπτη:  Ιστιοδρομίες
Παρασκευή: ιστιοδρομίες
Πάρτι που παραθέτουν οι αθλητές της Ιστιοπλοϊκής Ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στους συναθλητές τους που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θα παρευρεθεί και θα διασκεδάσει μαζί τους ο Κατερινιώτης τραγουδιστής Δήμος Αναστασιάδης.
Σάββατο: Ιστιοδρομίες
Τελετή Λήξης, happenings στην reception του ξενοδοχείου Mediterranean Village, έναρξη τελετής, πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, χαιρετισμοί, ομιλίες επισήμων, απονομές μεταλλίων και επάθλων, λήξη πρωταθλήματος.