Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2015 13:57

Μέσα στο "Εlite" τελικά το “Βίκος Street Relays” με Ολυμπιονίκες, Λυμπερόπουλο και πλήθος κόσμου

Γράφτηκε από τον

Η σκυταλοδρομία “Βίκος Street Relays” θα πραγματοποιηθεί κανονικά τελικά την Κυριακή με την διαφορά ότι δεν θα γίνει στην Ναυαρίνου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά μέσα στο χώρο του "Elite City Resort".


Ο λόγος της διαφοροποίησης είναι πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν έδωσε την σχετική άδεια να κλείσει η οδός Ναυαρίνου το πρωί της Κυριακής. «Ο δήμος δεν συμβάλλει στην ταλαιπωρία των διακινούμενων πολιτών για την εξυπηρέτηση μηχανισμών έμμεσης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.
Ετσι ο αγώνας θα γίνει μέσα στο "Elite City Resort", παρουσία ολυμπιονικών, του Νίκου Λυμπεροπούλου, πλήθος κόσμου που έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή, με διοργανωτή τον Ακρίτα και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η έναρξη θα γίνει στις 10.30 μ.μ. με τις τετραμελείς ομάδες να αγωνίζονται σε σκυταλοδρομίες ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και το Σάββατο το βράδυ στο κατάστημα «Cosmos» και στο www.relays.gr.
Το κόστος συμμετοχής είναι 2,5 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο ΚΕΦΙΑΠ.
Ο αγώνας θα χωριστεί στα τμήματα: 4 επί 100 μέτρα, 4 επί 200, 4 επί 1.000, 4 επί 2.500 και 4 επί 5.000. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διαφορετικά κομμάτια, ανάλογα με την ηλικία τους.
Υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον για την διοργάνωση με συμμετοχές σχολείων, φροντιστηρίων, γυμναστηρίων ακόμη και επιχειρήσεων.

Η συνέντευξη Τύπου

Οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου (φωτό) στο ξενοδοχείο "Elite City Resort". Το λόγο πήρε πρώτος ο υποδιευθυντής του “Βίκος Street Relays” Λευτέρης Πλακίδας ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα ως μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο και ειδικά τις οικογένειες να κάνουν αθλητισμό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΦΙΑΠ. Σημείωσε επίσης την παρουσία του Νίκου Λυμπεροπούλου και πολλών ολυμπιονικών, μεταξύ των οποίων της προέδρου του Συλλόγου Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη.
Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Πέτρος Παπαδόπουλος τόνισε το γεγονός ότι η διοργάνωση θα προβληθεί από την ΝΟVA η οποία θα προβάλλει έτσι την Καλαμάτα. «Είναι ευκαιρία για παιδιά, γονείς, φορείς, ομάδες να συμμετέχουν στην μοναδική γιορτή του αθλητισμού» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος που ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξη.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Σημείωσε πως η Περιφέρεια δεν πρόσφερε χρήματα αλλά την αιγίδα της στον αγώνα, καθώς και ότι δεν μπορούσε να μην στηρίξει μια δράση που προβάλλει την περιοχή και την πόλη. Κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει, ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία που απαιτείται στην σκυταλοδρομία, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.
Σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση του δήμου να συμμετέχει ή έστω να δώσει άδεια για να κλείσει η οδός Ναυαρίνου, η κ. Νικολάκου απέφυγε να κρίνει στην στάση του δήμου και τόνισε πως η Περιφέρεια από την πλευρά της δεν μπορούσε να μην στηρίξει να διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν τόσο πολλοί φορείς της πόλης. Προανήγγειλε τέλος δράσεις αθλητικού τουρισμού από την Περιφέρεια στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα.
Ο εκπρόσωπος του "Elite City Resort" Nίκος Μαλαπέτσας επισήμανε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι να φέρει όλους τους Καλαματιανούς στην παραλία, να της δώσει ζωή και να γεμίσουν όλα τα μαγαζιά.
Τόνισε επίσης πως την προηγούμενη μέρα του αγώνα, στην πόλη θα βρίσκεται ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος θα ετοιμάσει ένα pasta party στο "Elite City Resort", με σκοπό πάλι τα έσοδα να διατεθούν στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της μητρόπολης.
Ο πατήρ Φίλιππος Χαμαργιάς εκπροσώπησε την μητρόπολη. Τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που θα γίνει την Κυριακή της Ορθοδοξίας και χαρακτήρισε σύμβολο για την τοπική κοινωνία τον Καλαματιανό αθλητή του τένις με αμαξίδιο Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος θα συμμετέχει επίσης στον αγώνα.
Ο Λαζαρίδης τόνισε πως η περιοχή έχει ανάγκη ανάλογες αθλητικές δράσεις που επιπλέον απαιτούν συνεργασία.
Η εκπρόσωπος του ΚΕΦΙΑΠ Χριστίνα Μακρίδη εξέφρασε την χαρά της που το ΚΕΦΙΑΠ είναι αποδέκτης της διοργάνωσης και τόνισε πως ήδη έχουν ετοιμαστεί ομάδες παιδιών που θα συμμετέχουν στον αγώνα.
Τέλος, η εκπρόσωπος της «Διάπλασης» Αλεξάνδρα Καραβασίλη σημείωσε πως η «Διάπλαση» θα προσφέρει ιατρική κάλυψη, νοσηλευτές και ασθενοφόρο για την διεξαγωγή του αγώνα.