Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 21:28

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στο "1ο Βίκος Street Relays" της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στο "1ο Βίκος Street Relays" της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Μια ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή το πρωί στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort"…


Το 1ο Βίκος Street Relays για το 2015 έγινε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και επρόκειτο για σκυταλοδρομία δρόμου, όπου μικροί και μεγάλοι έτρεξαν χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο η χαρά της συμμετοχής.
Πάνω από 1100 άτομα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά) έτρεξαν στον περιβάλλοντα χώρο του "Elite" και διασκέδασαν με την ψυχή τους για πάνω από τρεις ώρες, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και με πολύ κόσμο να χειροκροτά και να ενθαρρύνει.

Ετρεξαν για κοινωνικό σκοπό

Η σκυταλοδρομία δρόμου είχε κοινωνικό σκοπό μιας και τα έσοδα (πάνω από 1000 ευρώ) πήγαν στο ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης).
Το "παρών" στη σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί το 2015 και σε άλλες έξι πόλεις στην Ελλάδα, έδωσε ο πρώην διεθνής και κορυφαίος Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την εκκίνηση μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Εκτός από τον Λυμπερόπουλο που φόρεσε τα αθλητικά και έτρεξε στον αγώνα, το "παρών"έδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με τέσσερις Ολυμπιονίκες (Βούλα Κοζομπόλη, Λευτέρης Κόνσολας, Βούλα Ζυγούρη και Γιώργος Κόνσολας) που έφτιαξαν την ομάδα τους και έτρεξαν στον αγώνα.
Από έναν τέτοιο αγώνα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Καλαματιανός πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, όπως και άλλα παιδιά με κινητικά προβλήματα από τον νεοσύστατο σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ.
Ηταν ένας αγώνας γιορτή που επί τρεις ώρες νήπια, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, αλλά και άτομα με κινητικά προβλήματα, χαμογελώντας απόλαυσαν μοναδικές στιγμές, στέλνοντας μηνύματα ενότητας, φιλίας, αλληλεγγύης και βροντοφώναξαν πως στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις.
Μία ακόμη ξεχωριστή παρουσία στους αγώνες Βίκος Street Relays της Καλαμάτας ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος που τόνισε: 
"Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το τι έπαθλα θα πάρει ο καθένας, αλλά η συμμετοχή σε αυτή τη προσπάθεια, που εξυπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό".
Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με την Περιφέρεια να είναι συμπαραστάτης και υποστηρικτής αυτής της διοργάνωσης.
Η πρόεδρος του Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και είπε πως θα είναι κοντά σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις της χώρας, χαρακτηρίζοντας πρωτοπόρα την πόλη της Καλαμάτας.
Εκείνος όμως που ξεσήκωσε τον κόσμο και ήταν ουσιαστικά ο πρεσβευτή των αγώνων, ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος που υποστήριξε: "Συγχαρητήρια σε όλους για την πρωτοβουλία και συγχαρητήρια στην πόλη μας που αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις και τις φέρνει σε πέρας με επιτυχία. Άλλωστε πάντα η Καλαμάτα ήταν αθλητική πόλη και θα πρέπει να παραμείνει".

Οι νικητές στα αγωνίσματα

Το Βίκος Street Relays της Καλαμάτας δεν είχε νικητές και χαμένους και όλοι πήραν αναμνηστικό συμμετοχής, όμως για την ιστορία να αναφέρουμε τους νικητές στα αγωνίσματα των ενηλίκων:

2χ5.000μ.
Ανδρες 2x5.000μ: Ηλίας Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Μητρογιαννόπουλος
Γυναίκες: COSMOS Flight Girls Run Team (Ιωάννα Βασιλιακιώτη, Νικολέττα Ρομπάκη)
Μικτή 2x5.000μ.: Happy Run Team (Πέτρος Παπαδόπουλος, Ελένη Θεοδωρακοπούλου)
4x2.500μ.
Άνδρες: Δημήτρης Ρούτσης, Δημήτρης Σολωμάκος, Κώστας Μητρογιαννόπουλος, Ηλίας Νικολόπουλος
Γυναίκες: The Rock Run Team 2 (Λίνα Έντνι, Ειρήνη Γυφτέα, Ζωή Γιαννούτσου, Ασημίνα Ηλιακοπούλου)
Μικτή: Καλαματιανές Σαϊτες (Νίκος Πουλογιαννόπουλος, Βασίλης Φωτόπουλος, Σοφία Κονταξάκη, Διονύσης Μάλαμας).