Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 18:59

Στις 29 Μαρτίου ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Στις 29 Μαρτίου ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης του 10ου Μαραθωνίου Μεσσήνης ήταν το θέμα της συνάντησης της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μεσσήνης.


Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης Ηλίας Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Πουλόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης και άλλοι παράγοντες του αθλητισμού.
Ο Μαραθώνιος Μεσσήνης κλείνει φέτος δέκα χρόνια διοργάνωσης και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα των αγώνων θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσσήνης. 
Αποτελείται από τρεις αγώνες: Τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης, τον αγώνα των 10 χλμ. και τον αγώνα των 3 χλμ. που είναι για νέους δρομείς και μαθητές.

Παράλληλες
εκδηλώσεις

Ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης δεν θα έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα καθώς  δήμος Μεσσήνης πραγματοποιεί και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η  εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης, όπου καλούνται οι  συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο να  γνωρίσουν το άριστο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα σύκα, τη μεσσηνιακή σφέλα,  και τα γλυκά του τόπου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Επιπλέον, διοργανώνονται εκδηλώσεις, όπως εκδρομές στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, όπως το Πολυλιμνιο.
(Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τεχνικό διευθυντή του αγώνα  Ηλία Ζαχαρόγιαννη στο τηλέφωνο 6944721714).