Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 14:18

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Αύριο (;) τελικά ο ημιτελικός ΑΕΚ-Διομήδης

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο αναβολές, μία μετάθεση και τρεις αλλαγές έδρας (!), θα διεξαχθεί τελικά αύριο στη Νέα Ιωνία ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών, μεταξύ της ΑΕΚ και του Διομήδη Αργους.

Το παιχνίδι είχε αρχικά οριστεί για τις 4/2 στη Χαλκίδα, αλλά αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της αστυνομίας. Εν συνεχεία προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 18/2 στην Καλλιθέα, όμως η ΟΧΕ υποχρεώθηκε να τον αναβάλλει εκ νέου, όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου του Εσπέρου. Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η σημερινή ημέρα και τόπος το κλειστό της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο όμως, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν διαθέτει άδεια... Τελικά ο αγώνας μετατέθηκε για αύριο και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Η κάτοχος του τίτλου Ενωση και οι πρωταθλητές «λύκοι» διεκδικούν λοιπόν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου έχει ήδη εξασφαλίσει θέση ο ΠΑΟΚ, που στον άλλο ημιτελικό επικράτησε στην Εδεσσα του Αερωπού με 28-23. Ο αυριανός αγώνας αποτελεί επανάληψη του περσινού τελικού κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 18-16 στα Άνω Λιόσια και είχε κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της. Γενικότερα ο «Δικέφαλος» αποτελεί τον... κακό δαίμονα του Διομήδη στο θεσμό του Κυπέλλου, καθώς μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, μεταξύ των οποίων τρεις σε ημιτελικούς: 30-28 την περίοδο 2008-09, στο φάιναλ-φορ των Σερρών, 32-19 την περίοδο 2011-12 στο Βύρωνα και 19-18 τη σεζόν 2012-13 στην Κυψέλη. Με νίκη της ΑΕΚ (30-28) είχε λήξει και η αναμέτρησή τους την περίοδο 2009-10, στη φάση των «16».

Γενικά η ομάδα του Αργους, παρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει ακόμη και ευρωπαϊκό τίτλο, δεν έχει καταφέρει να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το Κύπελλο Ελλάδας και ο περσινός ήταν μόλις ο πρώτος τελικός που συμμετείχε. Η... παράδοση λοιπόν «δείχνει» ως φαβορί την ΑΕΚ, όμως τα υπόλοιπα δεδομένα συγκλίνουν υπέρ του Διομήδη, ο οποίος παραμένει φέτος αήττητος εντός των συνόρων και έχει περισσότερες λύσεις, τη στιγμή που η Ενωση ταλαιπωρείται από αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα, που έγινε αρχές Δεκεμβρίου στο Κορωπί, οι Αργίτες επιβλήθηκαν μάλλον εύκολα 25-17.

Η αυριανή αναμέτρηση θα αρχίσει στις 8 μ.μ., με διαιτητές τους Βήτα και Σκλαβενίτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ