Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 13:57

TΕΝΙΣ: Βγαίνουν σήμερα οι πρωταθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων- κορασίδων

Γράφτηκε από τον

Με τη διεξαγωγή των τελικών πέφτει σήμερα Τετάρτη η "αυλαία" στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις παίδων- κορασίδων κάτω των 12-14 και 16 ετών που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Καλαμάτα.

Οι κακές καιρικές συνθήκες άλλαξαν το πρόγραμμα των αγώνων και έτσι αντί για χθες, θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα.
Διοργανωτής είναι ο Ομιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας, ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στη διοργάνωση με 8 αθλητές και αθλήτριες, ενώ εκπροσώπηση είχε και ο Ομιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης με τη Νικολέττα Κορδονούρη και το Φώτη Φωτεινόπουλο.
Από τον ΟΑΚ έλαβαν μέρος οι  Παναγιώτης Καρελάς, Αγγελική Κουλουμπού, Νικήτας Μαλαπάνης, Γιώργος Τσούκλερης, Αναστάσης Πάστρας, Ντύλαν Παπανικολάου, Τόνια Τσάλτα και Δήμητρα Σκορδιά. Με εξαίρεση τους δύο πρώτους οι υπόλοιποι συμμετείχαν για πρώτη φορά σ' ένα τόσο μεγάλο τουρνουά.
Βλέπετε οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα έφθασαν τις 203 με τους κορυφαίους σε αυτή την ηλικία να δείχνουν το ταλέντα τους στα γήπεδα τένις της Δυτικής Παραλίας και της Τέντας.
Από μεσσηνιακής πλευράς, ο Παναγιώτης Καρελάς που αναδείχθηκε πρόσφατα πρωταθλητής Πελοποννήσου,  ταλαιπωρήθηκε από ίωση με συνέπεια να εγκαταλείψει τον αγώνα στον α' γύρο του κυρίως ταμπλό με αντίπαλο τον Κουδούνα από τη Φιλοθέη.
Ο τελευταίος βρίσκεται μάλιστα στην 8άδα και είναι από τα φαβορί..
Ακόμα η Αγγελική Κουλουμπού, τρίτη στη Πελοπόννησο που είχε αξιώσεις για 8άδα, ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και έχασε 6-4 στο τρίτο σετ και αποκλείστηκε.
Από τη συνέχεια της διοργάνωσης έχουν αποκλειστεί και οι υπόλοιποι Μεσσήνιοι αθλητές.
Στα αξιοσημείωτα ότι η κληρωτίδα έβγαλε αντιπάλους τους Γιώργο Τσούκλερη και Ντύλαν Παπανικολάου, με τον δεύτερο να κερδίΖει με 6-4 στο τρίτο σετ σ' έναν αγώνα που κράτησε 2,5 ώρες.

Και άλλοι αγώνες στην Καλαμάτα

Ο Χρήστος Χριστόπουλος, τεχνικός διευθυντής του ΟΑΚ μιλώντας στο "Ν" για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στάθηκε στο γεγονός ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ¨¨Ολοι οι άνθρωποι του συλλόγου κατέλαβαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γίνει και να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα, ενώ στις Σέρρες δεν έγινε. Να πω ότι σηκωνόμασταν 6 το πρωί για να σκουπίσουμε τα γήπεδα από το νερό και φεύγαμε 1 το βράδυ".
Ο κ. Χριστόπουλος λέει στη συνέχεια ότι: "Η ομοσπονδία έκανε καλά που μας εμπιστεύτηκε γι' αυτή τη διοργάνωση και όσοι συμμετέχουν αθλητές, γονείς, παράγοντες έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα έτυχε να είναι στους αγώνες και η πρόεδρος της ομοσπονδίας βετεράνων αθλητών Ελπίδα Σκούφαλου, η οποία σκέφτεται να φέρει ένα τουρνουά βετεράνων στην Καλαμάτα, βλέποντας και τις ελκυστικές εγκαταστάσεις του συλλόγου μας".