Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 20:34

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Φιλοξενεί τρεις αθλητές που κωπηλατούν για καλό σκοπό

Γράφτηκε από τον
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Φιλοξενεί τρεις αθλητές που κωπηλατούν για καλό σκοπό

Ο Δήμος Πύλου Νέστορος φιλοξενεί αυτές τις μέρες τρεις ανθρώπους που προσπαθούν να γυρίσουν την Μεσόγειο με καγιάκ, ποδήλατο, περπάτημα και κωπηλασία!


Ο λόγος για τον Έλληνα Δημήτρη Κόκκορη και των Αυστραλών Huw Kingston και του Marin Medak οι οποίοι κάνουν το εγχείρημα με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την οικονομική στήριξη της παγκόσμιας οργάνωσης «Save The Children», η οποία υποστηρίζει παιδιά που έχουν πληγεί από τους πολέμους και συμπλοκές σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Οι τρεις εύτολμοι αθλητές, θα συνεχίσουν τη φιλανθρωπική τους δράση, ταξιδεύοντας μαζί μέχρι τα νότια παράλια της Τουρκίας, μέσα στο ειδικής κατασκευής κωπήλατο σκάφος τους. Εκεί, κωπηλατώντας όλη μέρα, χωρίς στάσεις και χωρίς την υποστήριξη συνοδευτικού σκάφους, θα ολοκληρώσουν το κωπηλατικό σκέλος αυτής της πρωτότυπης αποστολής ευαισθητοποίησης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 12/02.
Ο Δημήτρης Κόκκορης δήλωσε σχετικά «Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται πρωτίστως για την αφύπνιση της κοινωνίας, να τολμήσουν να ξεπεράσουν τα όριά τους, όπως και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα του ίδιου τους του εαυτού. Ο σκοπός του ταξιδιού είναι πολύ σημαντικός, καθώς στοχεύουμε στη συλλογή χρημάτων για τη σωτηρία των παιδιών του Πολέμου, και συγκεκριμένα της Συρίας. Πράγματι, εγώ, ο Marin και πολύ περισσότερο ο Huw, έχουμε ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά στο τέλος της ημέρας το μόνο που μένει από αυτή την προσπάθεια είναι η ευαισθητοποίηση και η υποστήριξη στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Παροτρύνω τον κόσμο να μη φοβάται να προσπαθήσει στη ζωή του, να δοκιμάσει τα όριά του, να συμμετέχει με όλο του το «είναι», με μόνο στόχο την επιτυχία, σε οποιονδήποτε τομέα, όσο ακατόρθωτος και αν αυτός φαντάζει!»
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης σημείωσε: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου, να συνεχίζεις με κόπο και επιμονή, ενάντια στις πιθανότητες, ώστε να συμπαρασταθείς στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτή την προσπάθεια των αθλητών, ας τη θαυμάσουμε και ας τη μιμηθούμε!
Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα τα έσοδα της αποστολής θα δοθούν για τις δράσεις της Οργάνωσης για τα παιδιά της Συρίας.