Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 19:44

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο τουρνουά τένις στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο τουρνουά τένις στην Καλαμάτα

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις παίδων- κορασίδων κάτω των 12-14 και 16 ετών  που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Μαρτίου στην Καλαμάτα.


Διοργανωτής ήταν ο Ομιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας, ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στη διοργάνωση με 8 αθλητές και αθλήτριες, ενώ εκπροσώπηση είχε και ο Ομιλος Αντισφαίρισης Μεσσήνης με τη Νικολέττα Κορδονούρη και το Φώτη Φωτεινόπουλο. Από τον ΟΑΚ έλαβαν μέρος οι  Παναγιώτης Καρελάς, Αγγελική Κουλουμπού, Νικήτας Μαλαπάνης, Γιώργος Τσούκλερης, Αναστάσης Πάστρας, Ντύλαν Παπανικολάου, Τόνια Τσάλτα και Δήμητρα Σκορδιά. Με εξαίρεση τους δύο πρώτους οι υπόλοιποι συμμετείχαν για πρώτη φορά σ' ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα έφθασαν τις 203 με τους κορυφαίους σε αυτή την ηλικία να δείχνουν το ταλέντα τους στα γήπεδα τένις της Δυτικής Παραλίας και της Τέντας.
Στις απονομές παραβρέθηκε ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα Νίκος Μπασακίδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΦΟΑ και επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μακρής, ο πρώην πρόεδρος Γεράσιμος Κουνάδης, ο νυν πρόεδρος Διονύσιος Λαμπρόπουλος.
Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν οι εξής:
Α12: Αθανάσιος Φωτεινόπουλος (Ηλιούπολη)
Κ12: Μαγδαλινή Αδαμοπούλου (Πετρούπολη)
Α14: Νικόλαος Μανόπουλος (Λαμία)
Κ14: Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη (Πάτρα)
Α16: Νικήτας Νιάρχος (Κολλέγιο Ντερή)
Κ16: Ναταλία Νικολοπούλου (Μέγας Αλέξανδρος Βουλιαγμένη)
Η καλή διοργάνωση σε ευρωπαϊκά πρότυπα και τα καλά λόγια των αθλητών και γονιών, έθεσαν τον όμιλό της Καλαμάτας βασικό υποψήφιο για την ανάληψη από την Ελληνική Ομοσπονδία της διοργάνωσης του επόμενου πρωταθλήματος Τένις  Junior  Α & Κ 12, 14, 16 ετών που θα γίνει τον Οκτώβριο του 2015, καθώς και το Διεθνές Πρωτάθλημα Junior της ΙΤF (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις).