Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 14:17

Πάει για ρεκόρ ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος

Γράφτηκε από τον

Η ζήτηση για τις εγγραφές στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ υπερκαλύπτονται οι θέσεις για τα 5 και 10χλμ.


Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ ο φετινός ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας! Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν οι εγγραφές, μόλις χθες Δευτέρα και με την συμπλήρωση 24 ωρών οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.300!
Όλα δείχνουν ότι φέτος η 33η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα καταγράψει ανεπανάληπτα ρεκόρ σε κάθε επίπεδο πράγμα που δείχνει την δυναμική του γεγονότος και την αγάπη του δρομέων από όλη τη Γη να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους: Να τρέξουν έστω και μια φορά στην κλασική διαδρομή!
Όμως ο… γλυκός πονοκέφαλος του ΣΕΓΑΣ είναι οι συμμετοχές στις άλλες αποστάσεις, στα 10χλμ και ιδιαίτερα στα 5χλμ. κι αυτό γιατί το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από φορείς, οργανισμούς, εταιρείες, σωματεία, συλλόγους και κάθε είδους κοινότητα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τείνει να ξεπεράσει, αν δεν τις ξεπέρασε, τις διαθέσιμες θέσεις!
Το όριο συμμετοχών που έχει θέσει η Οργανωτική Επιτροπή είναι 9.500 δρομείς για κάθε μία από τις αποστάσεις (5,10χλμ), αριθμός που σύμφωνα με την μέχρι τώρα ζήτηση υπερκαλύπτεται!
Ενώ λοιπόν οι εγγραφές για τον 33ο ΑΜΑ άρχισαν, για τα 10χλμ και ιδιαίτερα για τα 5χλμ θα ανοίξουν την 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται να κρατήσει όχι ώρες αλλά πιθανώς και λιγότερο από ώρα για τις λίγες διαθέσιμες θέσεις που ουσιαστικά θα έχουν προέλθει από ακυρώσεις.
Πηγή: sport24.gr