Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 18:01

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Συμμετοχή των Special Olympics στον αγώνα των τριών χιλιομέτρων

Γράφτηκε από τον
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Συμμετοχή των Special Olympics στον αγώνα των τριών χιλιομέτρων

Στο πλαίσιο του 10ου Μαραθωνίου Μεσσήνης που θα γίνει την Κυριακή 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας 3 χιλιομέτρων, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν νέοι δρομείς, μαθητές και μαθήτριες από την ηλικία των 10 ετών και άνω, καθώς και άτομα όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα κοινωνικής προσφοράς.    


Την κοινωνική διάσταση του αγώνα δίνει και η συμμετοχή μελών του Συλλόγου Special Olympics, Στέλιου Καφεντζή, Νίκου Καγιά, Παναγιώτη Κεράνη, Παναγιώτη Δούβα, Γιώργου Χάντζου, Μιχάλη Ξυδιά, Ηλία Ξυδέα και Γιάννη Κατσογιάννη, μαζί με τους συνοδούς τους. Βασικό ρόλο στην συμμετοχή της ομάδας έπαιξαν οι προπονήτριες τους Πιέρρα Δέδε και Νικολέτα Γιαννά. Τα παιδιά του Συλλόγου αποδεικνύουν σε όλους ότι στους αγώνες όπως και στη ζωή νικητής είναι αυτός που παρά τις όποιες αντιξοότητες έχει ψυχή και θέληση για συμμετοχή.
Σημειώνεται, ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες επαγγελματικές συνθήκες όπως και ο Μαραθώνιος Μεσσήνης, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τον αριθμό τους τυπωμένο σε ειδικό χαρτί με ενσωματωμένο το τσιπάκι χρονομέτρησης, ενώ θα εφοδιαστούν και με καρφίτσες ασφαλείας. Οι αριθμοί θα δοθούν το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
Η διαδρομή του αγώνα είναι μέσα στην πόλη της Μεσσήνης και συγκεκριμένα μέσω των οδών Πολυτεχνείου, Μουλαβασίλη, Νικολακοπούλου, Λοχ. Πετρουλάκη, Σταδίου, Τσικλητήρα, Ελευθερίας, Μητροπέτροβα, Κολοκοτρώνη, Μπούκας, Πολυτεχνείου και με τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
Στον αγώνα θα υπάρξουν 3 κατηγορίες βράβευσης:
Α) αγόρια/κορίτσια Δημοτικού,
Β) αγόρια/κορίτσια Γυμνασίου και
Γ) Άνδρες/Γυναίκες άνω των 16 ετών. 
Βραβεύσεις θα γίνουν στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι και βεβαίωση συμμετοχής.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηλίας Πετρόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές των σχολείων της περιοχής του για τον αγώνα, σημείωσε πώς αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά στο www.messini-marathon.com, είτε στο Γραφείο Αθλητισμού του δήμου.