Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015 16:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αθλητές του έτρεξαν σε Ναύπλιο και Τρίκαλα

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Οι αθλητές του έτρεξαν σε Ναύπλιο και Τρίκαλα

Δύο μεγάλες δρομικές διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή σε Ναύπλιο και Τρίκαλα Θεσσαλίας, με την συμμετοχή μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.


Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Δρόμος Ναυπλίου, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.
Εκτός από τον Μαραθώνιο Δρόμο διεξήχθη και ο2ος ημιμαραθώνιος (21,1km) και δύο ακόμα μικρότεροι αγώνες δρόμου 5 και 2,5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.
Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή τόσο για την Αργολίδα και την πόλη του Ναυπλίου, όσο και γενικά ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Από πλευράς ΣΔΥΜ το παρόν έδωσαν οι αθλητές Βασίλης Αντωνόπουλος και Κώστας Γεωργιόπουλος, ενώ στον Ημιμαραθώνιο αγωνίστηκαν οι Emiliano Kano, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Ασημάκου Παναγιώτα, Κατσαρός Αλέξης, Κόκκορης Διονύσης, Λάππας Γεώργιος, Μπάκα Σταυρούλα και Νικολόπουλος Ηλίας.
Στον άλλο μεγάλο αγώνα της ημέρας ήταν αυτός του 8ου Διεθνή Ημιμαραθώνιου "Θανάσης Σταμόπουλος", έναν από τους μεγαλύτερους επαρχιακούς ημιμαραθωνίους, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλοί πρωταθλητές. Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο υπήρξε και αγώνας 6 χιλιομέτρων και 1 χιλιομέτρου για παιδιά.
Στον μακρινό αγώνα του θεσσαλικού κάμπου ο ΣΔΥΜ συμμετείχε με δύο μέλη του, τον Καπετανέα Ματθαίο και Παπαδόπουλο Ιωάννη.