Τρίτη, 24 Μάρτιος 2015 21:09

Αντίστροφη μέτρηση για τον 10ο Μαραθώνιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Αντίστροφη μέτρηση για τον 10ο Μαραθώνιο Μεσσήνης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Μαραθώνιο αγώνα δρόμου της Μεσσήνης, που φέτος κλείνει 10 χρόνια. Το ραντεβού έχει δοθεί για την προσεχή Κυριακή στις 7.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Ο Μαραθώνιος αποτελείται από τρεις αγώνες, καθώς πέρα από την κλασική διαδρομή θα γίνει αγώνας 10 χλμ. και 3.000μ. για μαθητές και γονείς. Τα 10 χλμ. θα ξεκινήσουν στις 9 και τα 3 στις 10 το πρωί. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές και αθλήτριες στον μαραθώνιο, 250 στα 10 χιλιόμετρα και 400 στα 3 χιλιόμετρα.
"Ο 10ος μαραθώνιος προβάλει το δήμο Μεσσήνης σε όλη την Ελλάδα και καλούμε τους δημότες να έρθουν να χειροκροτήσουν τους αθλητές και να γευτούν τη φιλοξενία. Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μαραθώνιο", είπε ο Ηλίας Πετρόπουλος, αντιδήμαρχος αθλητισμού της Μεσσήνης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου (που ξεκίνησε με καθυστέρηση γιατί… περίμεναν να έρθουν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί).
Ο κ. Πετρόπουλος ευχαρίστησε το γυμναστή κ. Παναγιωτόπουλο, την κ. Μαραβά και τον κ. Θερριό για την άριστη συνεργασία, καθώς και όλους τους εθελοντές για τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Ακόμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σωματεία που στηρίζουν τη διοργάνωση, όπως και στους χορηγούς.  Ακόμα ανέφερε ότι θα γίνει το Σάββατο  και εκδήλωση γευσιγνωσίας με σκοπό την προβολή των τοπικών προϊόντων. Ηδη, όπως ανέφερε, η ανταπόκριση είναι μεγάλη και στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν αρκετά περίπτερα από εκθέτες
Ο Αλέξης Ζάννης,  πρόεδρος του ΣΔΥΜ που είναι από  τους συνδιοργανωτές σημείωσε ότι ο αγώνας έχει γίνει θεσμός και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στη γιορτή.
Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής τόνισε ότι ο Μαραθώνιος μπορεί να γίνει διεθνής και να είναι ένα αθλητικό γεγονός για όλη τη Μεσσηνία αν βοηθήσουν οι φορείς και οι ιδιωτικές εταιρίες.
Ο Δημήτρης Πουλόπουλος που μίλησε ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησε αρχικά τη δημοτική αρχή για το  διαχρονικό ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη του αθλητισμού και είπε ότι ο μαραθώνιος έχει μεγάλη ιστορία, αφού γινόταν όταν στην Ελλάδα υπήρχε μόνο ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας. Ακόμα ευχαρίστησε τον ΣΔΥΜ, τους εθελοντές, και τους Ηλία Ζαχαρόγιαννη, Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Αλέξη Ζάννη.
Στον επίλογο δήλωσε ότι την Κυριακή μαζί με το Μαραθώνιο της Μεσσήνης, γίνεται και ο Μαραθώνιος της Ολυμπίας, κάτι που διασπά το δρομικό κίνημα και ξεκαθάρισε ότι ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης έχει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και είναι στο καλεντάρι σε  . αντίθεση με αυτόν της Ολυμπίας που προβάλει… περισσότερα προιόντα.
Η Πηνελόπη Γεωργούλια, αρχηγός στους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού τόνισε ότι θα βοηθήσουν σε όλη τη διαδρομή με 29 εθελοντές λόγω της μεγάλης συμμετοχής.
Τέλος, η Αγγελική Αγγελοπούλου που εκπροσώπησε το σύλλογο " Η χαρά του παιδιού" τόνισε ότι σύλλογος θα δώσει δυναμικό "παρών" με αθλητές από 5 έως… 70 ετών, που θα τρέξουν για τα παιδικά χωριά SOS.


Μασκότ ο Δαϊκλής

Ο φετινός μαραθώνιος της Μεσσήνης θα έχει και μασκότ, που πήρε το όνομα Δαϊκλής, ο οποίος ήταν αρχαίος Μεσσήνιος Ολυμπιονίκης. Ο Δαίκλής έδωσε μάλιστα το "παρών" στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και φωτογραφήθηκε με τους διοργανωτές.