Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 16:58

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Κέρδισε τις εντυπώσεις το περιφερειακό πρωτάθλημα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Κέρδισε τις εντυπώσεις το περιφερειακό πρωτάθλημα της Καλαμάτας

Με την τελετή των απονομών στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας γράφτηκε την Τρίτη το βράδυ ο επίλογος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων 2015, με σκάφη Optimist και Laser 4.7, για αθλητές 6 έως 17 ετών.


Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, για την οποία συνεργάστηκαν με επιτυχία οι δύο ναυταθλητικοί σύλλογοι της πόλης, ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και ο Αίολος.
Από το Σάββατο μέχρι και χθες το… μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας βρέθηκε στον Μεσσηνιακό Κόλπο, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Το πρωτάθλημα έστειλε και κοινωνικό μήνυμα, καθώς υποστηρίζει την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Το επόμενο στοίχημα για τους διοργανωτές είναι να αναλάβουν και μεγαλύτερη διοργάνωση, μιας και το περιφερειακό πρωτάθλημα που στήριξαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε οργανωτική επιτυχία.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ι.Ο. Συκιωνίων ήταν η αποκάλυψη των αγώνων, μιας και επικράτησε στις περισσότερες κατηγορίες.
Από μεσσηνιακής πλευράς, στην κατηγορία Optimist αγοριών 11 χρόνων, ο Τάσος Μάλλιος του Αίολου πήρε την πρώτη θέση. Στην κατηγορία Optimist κοριτσιών 11 χρόνων, η Ξανθή Μαρισέλ του ΝΟΚ κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Δεύτερος ήταν και ο Στάθης Πίσπας του Αίολου στην κατηγορία Optimist αγοριών.  Μετάλλιο είχαμε και στην κατηγορία Laser 4.7, με τη Στεφανία Αδαμοπούλου του ΝΟΚ να παίρνει τη δεύτερη θέση.
Στη γενική κατηγορία Laser 4.7 την πρωτιά πήρε ο Παναγιώτης Καραπιπέρης του Ι.Ο. Συκιωνίων και στη γενική κατηγορία Optimist πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ζαμάνος επίσης από τον ίδιο σύλλογο.
Οι πρωταθλητές εκτός από τα μετάλλια θα πάρουν σε 20 μέρες ως επιβράβευση και ένα πανί Optimist, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας που εκπροσωπούσε χθες και την Ομοσπονδία.
Το ΝΟΚ σε αυτή τη διοργάνωση εκπροσώπησαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:
Optimist: Στάθης Τσάμης, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Γιώργος Τσάμης, Παναγιώτης Κρασσόπουλος, Αγελική Αδαμοπούλου, Αρτεμις Πατικοπούλου, Αθανασία Τσιαπάρα, Ξάνθη Μαρισέλ, Αμαλία Μαρισέλ, Γιάννης Χριστόπουλος, Αριστοτέλης Σιαφάκας, Αλέξανδρος Σιαφάκας.
Laser 4,7: Ανδρέας Γούλας, Ηλίας Κολιτσιδάκης, Εύα Μακροπούλου, Στεφανία Αδαμοπούλου, Σταυρίνα Μυλωνά, Γιώργος Γαλανόπουλος.
Η αποστολή του Αίολου ήταν: Optimist: Πίσπας Στάθης, Μάλλιος Χρήστος, Οικονομόπουλος Παναγιώτης, Γιαννόπουλος Γιάννης, Γκόνης Αναστάσιος, Μάλλιος Τάσος, Γεννάτος Σταύρος, Γεννάτος Στέφανος, Τυπάλδος Βασίλης, Οικονομόπουλος Γιώργος, Λεκαράκου Ηλια, Νικητόπουλος Παναγιώτης, Παπαδέας Σταύρος, Ασημακόπουλος Κωνσταντίνος.
Laser: Πίσπας Γεώργιος, Βραχάτης Δημήτρης, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος και Παναγιώτης, Κωστάκης Μάριος.

"Από τα καλύτερα πρωταθλήματα"

Πριν από τις απονομές, χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο πρόεδρος του ΝΟΚ και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κακαλίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενώ μίλησαν ακόμα (και μάλιστα μαζί) ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής και ο έφορος του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης και ο πατήρ Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Απαντες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, με τον κ. Κακαλίκα να αναφέρει ότι ήταν από τα καλύτερα πρωταθλήματα που έχουν γίνει, τουλάχιστον οργανωτικά.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο δήμος θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις και στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο κ. Κωνσταντινέας, που άσκησε κριτική στον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού γιατί έδωσε χρήματα στην Αργολίδα και όχι στη Μεσσηνία για να γίνουν εγκαταστάσεις.
Από την πλευρά της η κ. Αλειφέρη συνεχάρη τους δύο συλλόγους για την άψογη συνεργασία.
Οι κ. Βγενής και Τσάμης ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν για να έχει επιτυχία η διοργάνωση και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για την καθαριότητα κ. Βασιλόπουλο.
Πριν από την βράβευση των νικητών, οι διοργανωτές έδωσαν τιμητική πλακέτα στο Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ενώ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων και η επιτροπή ενστάσεων.
Ολοι οι σύλλογοι πήραν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.