Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 18:14

ΣΚΑΚΙ: Θετική εικόνα του ΝΟΚ στο Κύπελλο της ΕΣΣΠΕΠ

Γράφτηκε από τον

Ικανοποίηση επικρατεί στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας για τις εμφανίσεις και την τρίτη θέση της ομάδας σκακιού στο Κύπελλο της ΕΣΣΠΕΠ.


Η κλήρωση έφερε την τετραμελή ομάδα σκάκι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να αγωνίζεται με την ομάδα του Αργοναύτη (3 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Κυπελλούχος) όπου στον 1ο γύρο (14/3) έχασε με 3 – 1.
Μια ανακρίβεια του Θοδωρή Τσεκούρα στη δεύτερη σκακιέρα απέναντι στον Παπαδόπουλο Γιώργο προς το τέλος μίας κερδισμένης παρτίδας στέρησε από την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας το ισόπαλο αποτέλεσμα, που όμως με βάση τα κριτήρια και πάλι έπαιρνε την πρόκριση ο Αργοναύτης.
Στην 1η σκακιέρα αγωνίστηκε η Μαρίνα Μακροπούλου με αντίπαλο τον Κοτρωνιά Βασίλειο. Προσπάθησε για μια ισοπαλία όμως στο τέλος πήρε την παρτίδα ο Κοτρωνιάς Βασίλειος. Στην 3η σκακιέρα αγωνίστηκε ο Μπαλόκας Δημήτριος που έχασε από τον Τζουγανάκης Παντελής και στην 4η θέση ο Σγουρός Απόστολος που κέρδισε την αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος Ιορδανίδου Ζωή.
Στο μικρό τελικό η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είχε απέναντί της την ομάδα του Περσέα Άργους την οποία και νίκησε με το απόλυτο σκορ 4 – 0 και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
1. Τσεκούρας Θοδωρής – Σακελλαρίου Ευάγγελος 1-0
2. Μακροπούλου Μαρίνα – Μπερεβέσκος Παναγιώτης 1-0
3. Κινόπουλος Αργύρης – Μυλόπουλος Αντώνιος 1-0
4. Μπαλόκας Δημήτρης – Τσαρσιλατίδης Θεοφάνης 1-0
Ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση εκ μέρους της ομάδας του Αργοναύτη και του Δήμου Κορίνθου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του ΝΟΚ εξέφρασαν την διάθεση να αναλάβουν αυτοί την διοργάνωση του 2016.
Ίσως για το 2016 μπορέσουμε να αναλάβουμε εμείς αυτήν την διοργάνωση με την στήριξη των τοπικών φορέων.
   
Συνεχίζονται τα μαθήματα
στην ακαδημία του ΝΟΚ

Στο μεταξύ, η ακαδημία σκακιού του ΝΟΚ συνεχίζει τα μαθήματα και τις προπονήσεις σε όλα τα τμήματα αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων και ενηλίκων. Για αρχάριους ξεκινούν συνεχώς τμήματα και μετά από μία σειρά μαθημάτων εντάσσονται στα άλλα τμήματα. Αν κάποιος γνωρίζει σκάκι μπορεί να γραφτεί στο κατάλληλο τμήμα και να βελτιώσει τις γνώσεις του. Όσοι ενήλικες επιθυμούν να βελτιώσουν την μνήμη τους δεν έχουν παρά να εντάξουν στα χόμπι τους και το σκάκι. Το σκάκι είναι κατάλληλο για αθλητισμό, πρωταθλητισμό, άσκηση του νου και διασκέδαση. Το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του αθλήματος και την υγιή και δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων.