Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015 21:14

Εκδήλωση για τα αναβολικά και την Ολυμπιακή ιδέα την Παρασκευή στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Ημερίδα – Σεμιναρίο" διοργανώνει αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Καλαμάτα η μη κερδοσκοπική εταιρεία "Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά" σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, τελεί δε υπό την αιγίδα της Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας.


Η εκδήλωση επρόκειτο να γίνει στις αρχές του χρόνου, όμως είχε αναβληθεί λόγω των εκλογών.
Εχει οριστεί να γίνει την Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨, με τον τίτλο ¨Η Νεολαία Πρωτοπορεί στον Αγώνα κατά των Αναβολικών¨. Συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έχουν κληθεί και θα μιλήσουν – εκτός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κύριο Χρυσόστομο και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα– διακεκριμένα στελέχη της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, όπως είναι οι υπουργοί Γιάννης Πανούσης και Σταύρος Κοντονής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο γενικός γραμματέας, πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς και οι διευθυντές της Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας Ιωάννης Πλατάρος και Νικόλαος Κλάδης.
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η "Ημερίδα – Σεμινάριο" καθώς, εκτός από τις εξειδικευμένες εισηγήσεις για το καυτό θέμα των αναβολικών της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αντιντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), καθηγήτριας Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράς Σπηλιοπούλου, του αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννη Σταματόπουλου, του εθνικού προπονητή του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Ευαγγελόπουλου και του γιατρού πνευμονολόγου Τάκη Γεωργακόπουλου, το Δ.Σ. της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ έχει πάρει την πρωτοβουλία να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή Λούη Τσάτουμα για τις σπουδαίες επιτυχίες του σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως για την εξαίρετη επίδοσή του 8.66μ, στο άλμα εις μήκος, που μάλιστα έχει πετύχει στην Καλαμάτα.     
Μετά το πέρας των ομιλιών των εισηγητών, όσοι από τους παραβρισκόμενους το επιθυμούν, θα μπορούν να διατυπώνουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές.