Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015 16:11

Αύριο Κυριακή ο Μαραθώνιος δρόμος της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Εφτασε η ώρα για τον Μαραθώνιο αγώνα δρόμου της Μεσσήνης καθώς το ραντεβού έχει δοθεί αύριο Κυριακή στις 7.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.


Ο Μαραθώνιος, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια, αποτελείται από τρεις αγώνες, καθώς πέρα από την κλασική διαδρομή θα γίνει αγώνας 10 χλμ. και 3.000μ. για μαθητές και γονείς. Τα 10 χλμ. θα ξεκινήσουν στις 9 και τα 3 στις 10 το πρωί.
Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι πολλές και οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα πραγματοποιηθεί άλλη μια πετυχημένη διοργάνωση.
Ο Μαραθώνιος της Μεσσήνης δεν θα έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα καθώς  δήμος Μεσσήνης πραγματοποιεί και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η  εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης, όπου καλούνται οι  συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο να  γνωρίσουν το άριστο μεσσηνιακό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα σύκα, τη μεσσηνιακή σφέλα,  και τα γλυκά του τόπου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.
Να σημειωθεί επίσης ότι οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού θα βοηθήσουν σε όλη τη διαδρομή με 29 εθελοντές λόγω της μεγάλης συμμετοχής.
Ο φετινός μαραθώνιος της Μεσσήνης θα έχει και μασκότ, που πήρε το όνομα Δαϊκλής, ο οποίος ήταν αρχαίος Μεσσήνιος Ολυμπιονίκης.