Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015 20:52

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Επιτυχίες του ΝΟΚ στο περιφερειακό πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

Θετικός χαρακτηρίζεται στον Ναυτικός Όμιλο Καλαμάτας ο απολογισμός του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε πριν λίγες μέρες μαζί με τον Αίολο στην Καλαμάτα.


Από τη μια η οργανωτική επιτυχία και από την άλλη οι σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του ΝΟΚ, γέμισαν με ικανοποίηση τους ανθρώπους του ομίλου.
Συγκεκριμένα, ο ΝΟΚ αγωνιστικά ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο παίρνοντας και δυο εισιτήρια για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας που θα γίνει στο Καλαμάκι στις 15 Απριλίου στην Αθήνα.
Η ιστιοπλόος Στεφανία Αδαμοπούλου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατέκτησε την 2η θέση στα Laser 4,7 στα κορίτσια και ταυτόχρονα πήρε και το εισιτήριο της πρόκρισης για τους προκριματικούς της Εθνικής ομάδας. Απέδειξε επάξια την αγωνιστική φόρμα που βρίσκετε τον τελευταίο καιρό κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Σπυρόπουλου.
Μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία Optimist 11χρονα κορίτσια είχε ο ΝΟΚ και με την ιστιοπλόο Μαρισέλ Ξάνθη κατακτώντας την 2η θέση.
Επίσης το δεύτερο εισιτήριο στην κατηγορία Optimist αγόρια για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας πήρε ο φιλόδοξος ιστιοπλόος Ευστάθιος Τσάμης κατακτώντας την 4η θέση στην κατηγορία του.
Όλοι οι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας σε αυτούς τους αγώνες έδειξαν και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο και έχει προοπτικές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Χαρακτηριστική είναι η παρουσία του Στέλιου Κρασόπουλου στα Laser 4,7 που έκανε μια αναπάντεχα αξιοσημείωτη παρουσία σε σχέση με τις προπονήσεις που είχε κάνει, λόγω μεγάλου φόρτου μαθημάτων της τρίτης λυκείου, παίρνοντας την 5η θέση και ουσιαστικά έχασε στο νήμα το εισιτήριο για την πρόκριση του στους προκριματικούς της Εθνικής.
Όλοι οι συμμετέχοντες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι οι εξής:
Optimist
Στάθης Τσάμης (4ος αγόρια - 7ος στη γενική και πρόκριση στα προκριματικά για την εθνική ομάδα), Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος (33ος γενικής), Γιώργος Τσάμης, Παναγιώτης Κρασόπουλος (17ος στα αγόρια - 23ος στη γενική), Αγγελική Αδαμοπούλου (30η στη γενική), Άρτεμις Πατικοπούλου, Διονυσία Τσιαπάρα, Ξάνθη Μαρισέλ (2ο κορίτσι κάτω των 11 ετών), Αμαλία Μαρισέλ, Γιάννης Χριστόπουλος, Αριστοτέλης Σιαφάκας, Αλέξανδρος Σιαφάκας.

Laser 4,7
 Ανδρέας Γούλας (11ος), Ηλίας Κολιτσιδάκης, Εύα Μακροπούλου (18η), Στεφανία Αδαμοπούλου (2η στα κορίτσια, 10η στη γενική και πρόκριση στα προκριματικά για την εθνική ομάδα), Σταυρίνα Μυλωνά, Γιώργος Γαλανόπουλος, Στέλιος Κρασόπουλος (5ος) και Εμμανουήλ Κολινιάτης (15ος).