Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 19:30

Το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού διοργανώνει το Σάββατο το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού διοργανώνει το Σάββατο το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Ολα είναι έτοιμα για το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Η θεματολογία της εκδήλωσης συνδυάζει την αθλητική προσπάθεια με την ψυχαγωγία και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, τα οποία θα λάβουν μέρος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων.


Πρόκειται για κάτι πολύ πρωτοποριακό και ο πήχης δικαιολογημένα έχει μπει πολύ ψηλά για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο τμήμα στίβου του αρχαιότερου συλλόγου της χώρας.
Βασικός σκοπός του 1ου Φεστιβάλ Αθλητισμού είναι η συμμετοχή και η δραστηριοποίηση των παιδιών στην άθληση και θα συμμετέχει σύσσωμη η Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, η σχολή χορού Fame και πολλοί μαθητές από τα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας.
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι συμμετοχές ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και σήμερα οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα λάβουν μέρος στο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τη Μεσσηνία!

Τα αγωνίσματα για παιδιά
δημοτικού και νηπιαγωγείου

Η γιορτή θα ξεκινήσει με την παρέλαση στις 6.30 το απόγευμα και την τελετή έναρξης.
Οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:
Νηπιαγωγεία: 1) δρόμος 30 μέτρων
Α’ και Β’ τάξη: 1) δρόμος 30 μέτρων, 2) άλμα σε μήκος.
Γ’ και Δ’ τάξη: 1) δρόμος 50 μέτρων, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι
Ε’ και ΣΤ’ τάξη: 1) δρόμος 60 μέτρων, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι, 5) σφύρα.
Ολοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλια συμμετοχής και αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους πρώτους θα απονεμηθούν μετάλλια.

Σόου με αερόστατο
και πολλές εκπλήξεις!

Εκτός από την αγωνιστική δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χορευτική επίδειξη από την σχολή Fame και στο τελείωμα αυτής όλοι οι αθλητές θα κληθούν να συμμετέχουν στη zumba, ένα κινητικό μοντέλο που συνδυάζει χορό και γυμναστική.
Παράλληλα με το πάρτι που θα ακολουθήσει, η μεγάλη πρωτοτυπία του Φεστιβάλ θα είναι ένα μεγάλο αερόστατο που θα… πετάει στον εναέριο χώρο του Δημοτικού Σταδίου μεταφέροντας παιδιά σε περιοδική βάση.
Η βραδιά θα συνεχιστεί με φαντασμαγορικό σόου από το κατάστημα των ειδικών εφέ Big Bang, το οποίο έχει αναλάβει να μετατρέψει την νύχτα σε… μέρα με πολλά βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.
Τη σπουδαία αυτή εκδήλωση στηρίζουν έμπρακτα, δείχνοντας την υποστήριξη τους στην νέα γενιά και τον αθλητισμό αρκετοί χορηγοί (Λιπαντικά  Total,  Toyota, Wind, Cosmos, Elite City Resort). Παράλληλα στο τέλος του 1ου Φεστιβάλ Αθλητισμού θα κληρωθούν δώρα, τα οποία αποτελούν ευγενική προσφορά των παρακάτω συνεργατών: Elite City Resort (δείπνο), Wind (συσκευή κινητής τηλεφωνίας), Cosmos (μπάλες), Big Bang (πακέτο δώρων), Fame (πακέτο μαθημάτων χορού), Πρότυπο κέντρο εκμάθησης υπολογιστών «Morfosis» (πακέτο μαθημάτων) και Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου (δωροεπιταγές).

Κάλεσμα από τους διοργανωτές
στη συνέντευξη τύπου

Για όλα τα παραπάνω παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έκαναν κάλεσμα σε παιδιά, γονείς και στον αθλητικό κόσμο γενικότερα να δώσει το "παρών" στη σπουδαία αθλητική γιορτή του Σαββάτου.
Ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Γιάννης Αδαμόπουλος συνεχάρη το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού για την έντονη δράση του και τόνισε την αθλητική αλλά και ψυχαγωγική υπόσταση που θα έχει το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού. Ευχήθηκε καλή επιτυχία, κάνοντας ειδική μνεία στους εθελοντές και απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Ο έφορος στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Πέτρος Παπαδόπουλος μίλησε για ένα όνειρο χρόνων που γίνεται πραγματικότητα και επεσήμανε: "Ξεφεύγουμε πλέον από την κλασική ημερίδα και πηγαίνουμε αρκετά βήματα μπροστά.
Θα είναι μία πρωτότυπη αθλητική εκδήλωση με καινοτομίες, με την σπουδαιότερη να είναι ένα αερόστατο που θα πετά στα 30-35 μέτρα. Θέλουμε τα παιδιά να φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από το 1ο αυτό Φεστιβάλ". Ολοκληρώνοντας ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους γυμναστές και τον φορέα του Δήμου Καλαμάτας.
Τιμητική χαρακτήρισε την πρόσκληση να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς που κάλεσε τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο Στάδιο. "Τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και απομακρύνουν τα παιδιά από τα ναρκωτικά και τις άλλες ουσίες", τόνισε ο κ. Κορομηλάς που μοίρασε συγχαρητήρια στον καλαματιανό σύλλογο για αυτή τη διοργάνωση.
Η συνέντευξη έκλεισε με τον γυμναστή του ΜΓΣ Γιάννη Καλυβιώτη ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον δήμο Καλαμάτας για τη στήριξη του σημείωσε: "Μέλημα μας είναι το πάντρεμα του αθλητικού στοιχείου με το ψυχαγωγικό και η γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου". Επίσης κάλεσε όλους τους μαθητές να πάνε στο Στάδιο το Σάββατο το απόγευμα για να συναγωνιστούν και έκανε έκκληση να τηρηθεί από όλους αυστηρά το χρονοδιάγραμμα.