Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 20:17

ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ανέβηκε στην Α' εθνική

Γράφτηκε από τον
ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ανέβηκε στην Α' εθνική

Στην Α' εθνική (μαζί με το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας) θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ομιλος Σκακιστών Καλαμάτας, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου που έγινε από 3 έως 5 Απριλίου στη Σπάρτη, με διοργανωτή τον ΠΣ Σπάρτης.


Στο πρωτάθλημα εκτός από τον Ομιλο Σκακιστών Καλαμάτας, συμμετείχαν οι ΣΟ Φιλιατρών, Τρίπολης, ΠΣ Σπάρτης, ΑΟ Κρανιδίου, ΣΟ Άστρους, Περσέας Άργους, ΣΟ Πύργου, ΠΣ Μελισσίου.
Ο ΟΣΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής με 4 νίκες και μία ισοπαλία. Ισοβάθμησε μεν στην πρώτη θέση με την ομάδα των Φιλιατρών αλλά η δυναμικότητα των παικτών και η συλλογικότητα της ομάδας είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση αρκετά περισσότερων πόντων ( περισσότερες νίκες ανά σκακιέρα) από τα Φιλιατρά. 
Η Καλαματιανή ομάδα του ΟΣΚ αγωνίστηκε στον 1ο γύρο με τον ΣΟ Πύργου με αποτέλεσμα 9,5-0, στον δεύτερο γύρο με τα Φιλιατρά έφερε ισοπαλία ( 5-5), στον 3ο γύρο με την ομάδα της Σπάρτης και σκορ 7,5-2,5, 4ο γύρος με την Τρίπολη 7,5-2,5 και 5ο γύρος τον Περσέα Άργους και σκορ 7,5-2,5. Στον ΟΣΚ αγωνίστηκαν οι : Petritaj Fotjon ο οποίος και πέτυχε το απόλυτο νικών 5 βαθμούς στους πέντε γύρους,  Ιωάννης Αδαμόπουλος 4,5 βαθμούς στους 5 γύρους,  Αντώνης Κυριακόπουλος 2,5/4, Κώστας Μαυρομιχάλης 2,5/4, Αναστάσιος Καλαϊτζίδης 2/2, Genova Rusha 4/5,  Βασιλική Διαμαντέα 2/3,  Πολυξένη Καβουρίνου 3,5/5, Ευγενία  Αποστολοπούλου 1 / 2,  Παναγιώτης Τουμπέκης  4/5, Γιώργος Αποστολόπουλος 3 /4,  Δημήτρης Βυθούλκας 3 /5 και επίσης αγωνίστηκε ο Γιώργος  Κούτσικας. 
Οι αγώνες έγιναν στην αίθουσα του ξενοδοχείου SpartaInn. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τους αγώνες παρακολούθησαν αρκετοί θεατές μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που παραβρέθηκε και παρακολούθησε μεγάλο μέρος του 5ου γύρου , συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ομίλου Κατερίνα Μαυρομιχάλη και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν για τα σκακιστικά δρώμενα της Περιφέρειας για τα οποία έχει δείξει ενδιαφέρον και στο παρελθόν, όπως αναφέρει ο ΟΣΚ.
Η πρόεδρος του Ομίλου. Κατερίνα Μαυρομιχάλη και το διοικητικό συμβούλιο συγχαίρει όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα τα παιδιά που συμμετείχαν και απέδειξαν με τα αποτελέσματα τους την πρόοδο που έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο καθώς και τον προπονητή τους Ιωάννη. Αδαμόπουλο και τους αθλητές Petritaj Fotjon, Κυριακόπουλο Αντώνη που συνέδραμαν με αναλύσεις και βοήθησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ολόψυχα τους γονείς Αλέξανδρο Βυθούλκα, Ελευθερία Παγουλάτου, Πέτρο Διαματέα , Παναγιώτα Καβουρίνου  και Θανάση Κουτσικα για τη συμπαράσταση και βοήθεια τους προς τον σύλλογο.