Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 17:59

Aντιδρά ο ΣΕΓΑΣ στην περικοπή των επιχορηγήσεων

Γράφτηκε από τον
Aντιδρά ο ΣΕΓΑΣ στην περικοπή των επιχορηγήσεων

Στις δυσκολίες που προκύπτουν για τον ελληνικό στίβο μετά την γνωστοποίηση του προϋπολογισμού για το 2015 αναφέρθηκε με γραπτή δήλωσή του ο Κώστας Παναγόπουλος.Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση θα προκύψουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο στίβο, ενώ αναφέρεται πως ο ΣΕΓΑΣ θα διεκδικήσει ότι δικαιούται.

Η ανακοίνωση:
«Η περικοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ στην επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον σε σχέση με τη λειτουργία και τη δράση του.

Πολύ περισσότερο όταν από το 2011 έως σήμερα η επιχορήγηση της πολιτείας προς τον ΣΕΓΑΣ έχει μειωθεί κατά περίπου 60%.

Είναι θετικό ότι η αθλητική ηγεσία αναγνωρίζει το πρόβλημα και μιλά για την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης. Είναι όμως καθοριστικό οι αναγκαίες κινήσεις να γίνουν άμεσα (βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της θερινής περιόδου), προκειμένου να επιτευχθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε τελικά οι επιχορηγήσεις του 2015 να είναι τουλάχιστον ίσες με εκείνες του 2014 και παράλληλα να υπάρξει χρηματοδότηση των σωματείων.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η νέα αυτή τεράστια περικοπή πλήττει όχι μόνο το λειτουργικό, αλλά και το ουσιαστικό κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας.

Στο ΣΕΓΑΣ, εάν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, θα υποχρεωθούμε δυστυχώς, πέραν της νέας μείωσης των λειτουργικών δαπανών και σε σοβαρές περικοπές και στο αγωνιστικό και στο αναπτυξιακό κομμάτι της δραστηριότητας μας. Απόφαση που θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιος οφείλει να αντιμετωπίζεται. Ο ΣΕΓΑΣ είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που ο ελληνικός στίβος δικαιούται
».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ