Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 18:33

Στις λεπτομέρειες έχασε την άνοδο στην Α' εθνική ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Στις λεπτομέρειες έχασε την άνοδο στην Α' εθνική ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών

Κοντά στην άνοδο στην Α' εθνική βρέθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, την οποία όμως τελικά έχασε στα κριτήρια ισοβαθμίας με τον ΟΣ Καλαμάτας.


Ωστόσο η παρουσία του στους αγώνες του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου  κρίθηκε πετθυχημένη. Οι αγώνες έγιναν στο ξενοδοχείο "Sparta in", της Σπάρτης, το τριήμερο 3-5 Απριλίου και έλαβαν μέρος εννέα ομάδες της Πελοποννήσου (πλην νομού Αχαΐας).
Ο Σ.Ο.Φιλιατρών σημείωσε τέσσερις νίκες, με το Αστρος: 6,5 –3,5, με την Τρίπολη 7 - 3, με το Αργος 8-2, με το Κρανίδι 5,5 – 4,5 και μια ισοπαλία, με το Όμιλο Σκακιστών Καλαμάτας με 5 – 5. 
Για το Σ.Ο. Φιλιατρών αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι αθλητές Γεωργανάς Παναγιώτης, Χάραρης Γεώργιος, Πέτρουλας Κώστας, Αποστολόπουλος Παναγιώτης, Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος, Γουρδουπάρης Βασίλειος, Σαπέρα Ελένη, Σαπέρα Ευδοκία, Σαλακάς Φώτης, Αντωνόπουλος Παναγιώτης και Κορμάς Γεώργιος.
Αριστη απόδοση είχαν απ’ τον Σ.Ο.Φιλιατρών στην 3η παιδική σκακιέρα ο Κορμάς Γεώργιος με 5 νίκες σε 5 αγώνες, η Σαπέρα Ευδοκία στην 2η γυναικεία με 5 στα 5, ο Σαλακάς Φώτης στην 1η εφηβική με 4,5 στα 5,  ο Γεωργανάς Παναγιώτης στην 1η ανδρική με 4 στα 5, καθώς και την πολύ καλή απόδοση των υπολοίπων.
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αποστολόπουλος Παναγιώτης και συνοδοί τα μέλη της διοίκησης Κορμάς Δημήτριος, Αντωνόπουλος Νίκος και Τριαντοπούλου Γεωργία.