Σάββατο, 25 Μάιος 2013 00:30

Η γιορτή των παιδιών σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο από τον Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

Η μεγάλη μέρα για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου έφτασε μιας και σήμερα Σάββατο το απόγευμα (6.30 - 9 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού που  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.


Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση που συνδυάζει την αθλητική προσπάθεια με την ψυχαγωγία και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, τα οποία θα λάβουν μέρος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Βασικός σκοπός του 1ου Φεστιβάλ Αθλητισμού είναι η συμμετοχή και η δραστηριοποίηση των παιδιών στην άθληση.
Πρόκειται για κάτι πολύ πρωτοποριακό με τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού να σχεδιάζουν πολύ καιρό το σημερινό αθλητικό γεγονός, με σκοπό να μείνει ανεξίτηλο στο μυαλό των παιδιών.
Η παρουσία όλων των γονέων, των συγγενικών και φιλικών προσώπων των αθλητών είναι σημαντική και αναγκαία. Οι γονείς θα φέρουν τα παιδιά τους στον κλειστό χώρο που στεγάζεται κάτω από την βόρεια κερκίδα και στη συνέχεια θα μεταβούν στην νότια κερκίδα για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Να σημειωθεί πάντως πως απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο για όλους όσους δεν έχουν ενεργή συμμετοχή ή οργανωτικό ρόλο στην εκδήλωση.
Στους αγώνες αλλά και στις άλλες διάφορες δραστηριότητες θα συμμετέχει σύσσωμη η Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, η σχολή χορού Fame και πολλοί μαθητές από τα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας.
Η σημερινή εκδήλωση είναι το αθλητικό γεγονός της χρονιάς για παιδιά, μία ακριβώς εβδομάδα πριν το διεθνές μίτινγκ στίβου "Παπαφλέσσεια" που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός.

Τα αγωνίσματα για παιδιά
δημοτικού και νηπιαγωγείου

Η γιορτή θα ξεκινήσει με την παρέλαση στις 6.30 το απόγευμα και την τελετή έναρξης.
Οι μαθητές θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω αγωνίσματα:
Νηπιαγωγεία: 1) δρόμος 30 μέτρων
Α’ και Β’ τάξη: 1) δρόμος 30 μέτρων, 2) άλμα σε μήκος.
Γ’ και Δ’ τάξη: 1) δρόμος 50 μέτρων, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι
Ε’ και ΣΤ’ τάξη: 1) δρόμος 60 μέτρων, 2) δρόμος 600 μέτρων, 3) άλμα σε μήκος, 4) μπαλάκι, 5) σφύρα.
Ολοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλια συμμετοχής και αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους πρώτους θα απονεμηθούν μετάλλια.

Ωρολόγιο πρόγραμμα

-Αφιξη μαθητών στο Δημοτικό Στάδιο: 18:30 – 18:45 (αυστηρή τήρηση)
-Είσοδος μαθητών στον αγωνιστικό χώρο, παρέλαση και τελετή έναρξης: 18:45-19:00
-Εναρξη Αγωνισμάτων: 19: 00
-Βραβεύσεις, εκπλήξεις, λοιπές δραστηριότητες: 20:30

Εκπλήξεις με αερόστατο,
χορό, βεγγαλικά και δώρα

Εκτός από την αγωνιστική δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χορευτική επίδειξη από την σχολή Fame και οι μικροί αθλητές θα κληθούν να συμμετέχουν στη zumba, ένα κινητικό μοντέλο που συνδυάζει χορό και γυμναστική.
Παράλληλα με το πάρτι που θα ακολουθήσει, η μεγάλη πρωτοτυπία του Φεστιβάλ θα είναι ένα μεγάλο αερόστατο που θα… πετάει στον εναέριο χώρο του Δημοτικού Σταδίου μεταφέροντας παιδιά σε περιοδική βάση. Ολα αυτά φυσικά εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και δεν υπάρχουν πολλά… μποφόρ. Υπολογίζεται πως 100 παιδιά (χωρισμένα σε ομάδες 3-4) θα… πετάξουν με το αερόστατο και το κόστος για κάθε άτομο είναι 5 ευρώ.
Η βραδιά θα συνεχιστεί με φαντασμαγορικό σόου από το κατάστημα των ειδικών εφέ Big Bang, το οποίο έχει αναλάβει να μετατρέψει την νύχτα σε… μέρα με πολλά βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.
Τη σπουδαία αυτή εκδήλωση στηρίζουν έμπρακτα αρκετοί χορηγοί (Λιπαντικά  Total,  Toyota, Wind, Cosmos, Elite City Resort). Παράλληλα στο τέλος του 1ου Φεστιβάλ Αθλητισμού θα κληρωθούν δώρα, τα οποία αποτελούν ευγενική προσφορά των παρακάτω συνεργατών: Elite City Resort (δείπνο), Wind (συσκευή κινητής τηλεφωνίας), Cosmos (μπάλες), Big Bang (πακέτο δώρων), Fame (πακέτο μαθημάτων χορού), Πρότυπο κέντρο εκμάθησης υπολογιστών «Morfosis» (πακέτο μαθημάτων) και Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου (δωροεπιταγές).