Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 13:43

Το Σάββατο θα γίνει ο 15ος Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ) θα διοργανώσει τον 15ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, έναν από τους δημοφιλέστερους λαϊκούς αγώνες πόλεων στην Ελλάδα.

Ο φετινός 15ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 25 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για το σακχαρώδη διαβήτη.
Υπενθυμίζεται ότι στην περσινή διοργάνωση συμμετείχαν 800 μαθητές δημοτικών – γυμνασίων και γονείς στον αγώνα των 2000 μέτρων ενώ στον αγώνα των 10.000 μέτρων για ενήλικες δρομείς έτρεξαν περίπου 800 ενήλικες ερασιτέχνες αθλητές και αθλητές.
Τον αγώνα θα διοργανώσει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτα, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκειά Μεσσηνία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑΥ
Ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτων θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 6.30 μ.μ.
Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος 10 χιλιομέτρων στις 6 μ.μ. και ο αγώνας δύο χιλιομέτρων για παιδιά και γονείς στις 6.35 μ.μ.
"Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή στον αγώνα της πόλης μας", αναφέρει το κάλεσμα των διοργανωτών ενώ τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης του αγώνα είναι τα παρακάτω:
«Διαδρομή γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 km δίπλα στην παραλία.
Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία.
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 10 km.
Σε όλους όσους συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
Θα υπάρξουν κληρώσεις δώρων.
Εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr.
Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 23/04/14. Για τον παιδικό αγώνα δεν απαιτείται εγγραφή. Περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα μέχρι τις 18:00 .
Τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο διαβητικών Ν. Μεσσηνίας.
Η συμμετοχή για τον αγώνα των 2.000 μ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.
Τηλ. επικοινωνίας 6972302265.
Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους».