Σάββατο, 25 Απρίλιος 2015 10:06

Σήμερα ο 15ος Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει φέτος ο 15ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο και είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για το σακχαρώδη διαβήτη, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στο σύλλογο διαβητικών Ν. Μεσσηνίας.

Οι συμμετοχές στα 10 χιλιόμετρα φθάνουν τις 500 και στο δυναμικό βάδισμα τις 200, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και τον αγώνα των 2.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών - γυμνασίων και γονείς.  Τον αγώνα διοργανώνει ο  Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που φέτος γιορτάζει τα  30 χρόνια από την ίδρυση του,  σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και  το Σύλλογο Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκειά Μεσσηνία», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑΥ.
Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία. Πρώτα θα ξεκινήσει ο αγώνας του δυναμικού βαδίσματος (6 μ.μ), στη συνέχεια ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων (6.30 μ.μ) και πέντε λεπτά αργότερα τα δύο χιλιόμετρα.  Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι δίπλα στην παραλία (Ναυαρίνου).
Να σημειωθεί ότι στον αγώνα θα λάβουν μέρος και αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις, όπως  ο Δημήτρης Καλιακούδης και Ξένια Κατσιμάδου που έχουν κάνει 2.29 και 2.50 στον μαραθώνιο της Ιαπωνίας, αλά και ο παλιός πρωταθλητής Κερκ Λαζαρίδης.
Όπως τόνισαν οι διοργανωτές ο κόσμος πρέπει να είναι στις 5.45 στην πλατεία.