Τρίτη, 05 Μάιος 2015 08:55

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Επιτυχίες του Μεσσηνιακού στο ''Tour De Granaz''

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 26 Απριλίου διεξήχθη στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στον παράδρομο της νέας εθνικής οδού στο ύψος της Αίπειας, διασυλλογικός αγώνας δρόμου ποδηλασίας με την ονομασία ''Tour De Granaz''με συμμετοχές αθλητών από την Αθήνα, Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Πύργο, Αίγιο, Κυπαρισσία, Κόρινθο και Χανιά.

Ο Μεσσηνιακός συμμετείχε στους αγώνες αυτούς με τους εξής αθλητές:
Στην κατηγορία Μίνι Μικρά με τους Τσιμικλή Δημήτρη και Μένεο Χάρη.
Στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα με τον Διγώνη Φώτη, στην κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων με τους Γρουσουζάκο Γεώργιο και Παναγιωτοπούλου Μαρία.
Στην κατηγορία παίδων με τους Δαρσακλή Σταύρο, Νταβουτιάν Γεώργιο και Σκουρτσίδη Λεωνίδα.
Στην κατηγορία ανδρών με τον Δούση Παναγιώτη.
Στην κατηγορία των Μάστερ με τον Ντόντο Δημήτρη, Ξυπτέρα Νίκο.
Στην κατηγορία Μίνι Μικρά ο Μενέγος Χάρης κατέλαβε την 7η θέση και ο Τσιμικλής Δημήτρης την 9η θέση.
Στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα ο Διγώνης Φώτης κατέλαβε την 10η θεση.
Στην κατηγορία Παμπαίδων ο Γρουσουζάκος Γιώργος κατέλαβε την 14η θέση. Να σημειωθεί ότι έπαθε λάστιχο στο τελευταίο γύρο ενώ βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ και παρόλα αυτά συνέχισε. Η Παναγιωτοπούλου Μαρία κατέλαβε την 2η θέση. 
Στην κατηγορία παίδων ο Νταβουτιάν Γιώργος κατέλαβε την πέμπτη θέση, ο Δαρσακλής Σταύρος την ένατη θέση και ο Σκουρτσίδης Λεωνίδας την 10η θέση.
Στην κατηγορία των ανδρών ο Δούσης Παναγιώτης κατέλαβε την 6η  θέση.
Στην κατηγορία Μάστερ ο Ξυπτέρας Νίκος πήρε την 2η θέση και ο Ντόντος Δημήτρης την 13η θέση.

Παρών ο Mathieu Hermans

Οι αγώνες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό φαίνεται τόσο από το επίπεδο των αθλητών όσο και από τις συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 120. Ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση έδωσε η παρουσία του παγκοσμίου φήμης αθλητή  Mathieu Hermans ο οποίος έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου και έχει κερδίσει πολλά ετάπ στους γύρους Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας. Πήρε  την 3η θέση στην κατηγορία των Μάστερ.
Ολοι οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι του ποδήλατου έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραν αυτόγραφα από τον Μathieu ο οποίος ήταν πολύ φιλικός και ευχάριστος. Μάλιστα υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα ξαναέρθει καθώς έμεινε ευχαριστημένος από την υποδοχή είχε από τους ποδηλάτες.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση.