Τρίτη, 05 Μάιος 2015 13:00

Με Τσάτουμα και πολλούς Ελληνες πρωταθλητές τα "Παπαφλέσσεια" στις 29 Μαΐου

Γράφτηκε από τον

Το διεθνές μίτινγκ στίβου της Καλαμάτας, τα "Παπαφλέσσεια" διεξάγεται ημέρα Σάββατο εδώ και αρκετά χρόνια.


Για αυτό και η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του φετινού μίτινγκ για την Παρασκευή 29 Μαΐου προκάλεσε ερωτηματικά.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τους διοργανωτές το μίτινγκ φέτος θα γίνει Παρασκευή καθώς δεν υπήρξε δυνατότητα να βρεθεί ο κατάλληλος αριθμός δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης για το Σάββατο 30 Μαΐου ώστε να φιλοξενηθούν οι αθλητές και οι συνοδοί τους. Ετσι οι διοργανωτές των "Παπαφλεσσείων" αποφάσισαν να πάνε το μίτινγκ μια μέρα πίσω, την Παρασκευή.
Αυτό φυσικά δεν αλλάζει πολλά πράγματα όσον αφορά τον σχεδιασμό της διοργάνωσης. Τα "Παπαφλέσσεια" κινδύνευσαν να μην διεξαχθούν φέτος ωστόσο μετά από πολλές προσπάθειες εξασφαλίστηκαν τα απαιτούμενα χρήματα και το μίτινγκ θα γίνει κανονικά.
Ο ΣΕΓΑΣ ανέλαβε να καλύψει το μεγαλύτερο οικονομικό κομμάτι ενώ συνέβαλαν ακόμη ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Μεσσηνιακός.
Ήδη λοιπόν οι διοργανωτές ετοιμάζουν την λίστα των αθλητών που θα συμμετέχουν στα "Παπαφλέσσεια". Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής Λούης Τσάτουμας θα είναι για μια ακόμη χρονιά πάτων, ενώ γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των περισσότερων Ελλήνων πρωταθλητών.
Τέλος, να θυμίσουμε ότι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο ενώ τα  αγωνίσματα θα είναι 100 μέτρα, 200 μέτρα, 400 μέτρα, 800 μέτρα, 110 εμπόδια, μήκος, τριπλούν, ακόντιο, σφαίρα στους άνδρες ενώ στις γυναίκες θα είναι 100 μέτρα, 200 μέτρα, 400 μέτρα, 800 μέτρα και σφαίρα.