Πέμπτη, 30 Μάιος 2013 21:04

Ξεκινούν αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις για τα Παπαφλέσσεια

Γράφτηκε από τον

Ο σχεδιασμός της Οργανωτικής Επιτροπής των "Παπαφλεσσειων" για την τρέχουσα περίοδο προβλέπει διεύρυνση και εμπλουτισμό των περιεχομένων της διοργάνωσης μετατρέποντας ουσιαστικά την τρίωρη αθλητική δράση των προηγούμενων ετών σε ένα τριήμερο δραστηριοτήτων ποικίλης θεματολογίας. Η αφετηρία των εκδηλώσεων ορίζεται αύριο Παρασκευή και η ολοκλήρωση αυτών πραγματοποιείται την Κυριακή.


Σε επίπεδο διοικητικού σχεδιασμού η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την επίτευξη σημαντικών στρατηγικών συνεργασιών οι οποίες έχουν ως συνέπεια την εκτόξευση των «Παπαφλεσσείων» σε επίπεδο λειτουργικών διαδικασιών και καινοτόμων δράσεων. Οι εξαιρετικοί συνεργάτες με το κύρος, την αξιοπιστία, την τεχνογνωσία και την αξιόλογη διαδρομή στους τομείς δραστηριοποίησης τους, προσδίδουν αίγλη και προστιθέμενη αξία στην διοργάνωση και συνεπώς συμβάλλουν αποφασιστικά με τον τρόπο και το βαθμό εμπλοκής τους, στην επιτυχή διεξαγωγή των τριήμερων εκδηλώσεων.
Οι συνεργάτες της Διεθνούς Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια» είναι ο
Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή η οποία ως φορέας ανάπτυξης και διάδοσης του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα, παροτρύνει τα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό, να αναπτύξουν τις αθλητικές τους ικανότητες μέσω της προπονητικής διαδικασίας και συνεπώς να διακριθούν και να εμπνεύσουν με τον αγώνα και την αποτελεσματικότητα τους και το Elite City Resort.

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές

Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές όπως ο Λούης Τσάτουμας, ο Γιώργος Τσάκωνας, ο Σπύρος Λεμπέσης και η Αθανασία Πέρρα. Παράλληλα, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιέχει το αγώνισμα των 100 μέτρων ανδρών με κινητική αναπηρία (αγωνιστική κατηγορία Τ36-38). Ανάλογες συμμετοχές θα υπάρξουν και στο άλμα σε μήκος ανδρών (αγωνιστική κατηγορία F46). Στο πλαίσιο των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τιμητική τελετή με απονομή πλακέτας στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και στον αξιόλογο Καλαματιανό αθλητή του αγωνίσματος τένις με αμαξίδιο, Γιώργο Λαζαρίδη.

Η ακαδημία του Μεσσηνιακού

Για ακόμα μια φορά οι αθλητές του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού θα συμμετέχουν αγωνιστικά και οργανωτικά στα «Παπαφλέσσεια». Τα παιδιά της Ακαδημίας θα μετέχουν σε αγώνες σκυταλοδρομίας και δρόμους 600 μέτρων. Ορισμένοι αθλητές των αγωνιστικών ομάδων θα μετέχουν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ άλλοι σε εμβόλιμα αγωνίσματα.
Στο πλευρό των διοργανωτών (Μεσσηνιακός Γ.Σ., ΣΕΓΑΣ, Δήμος Καλαμάτας, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας) βρίσκονται εταιρίες και φορείς με ισχυρά brand names στο χώρο δραστηριοποίησης τους.

Το πρόγραμμα

Η θεματολογία των 3ήμερων εκδηλώσεων αναγράφεται παρακάτω:
Παρασκευή
Συνέντευξη τύπου διοργάνωσης, Elite City Resort, ώρα 13:00.
Προβολή διοργάνωσης μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων στίβου στην κεντρική πλατεία της πόλης από την Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού, ώρα 7 μ.μ..
Σάββατο
Ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό, Elite City Resort, ώρα 11 π.μ. Συνδιοργανωτές: Μεσσηνιακός, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Elite City Resort.
Διεθνής Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια», Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ώρα 6 μ.μ.
Κυριακή
Επίσκεψη Τμήματος Στίβου Μεσσηνιακού στην Έκθεση «Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων» στο Elite City Resort, ώρα 12 μ.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ