Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 19:40

ΠΟΛΟ: Στα ημιτελικά της Β' εθνικής προκρίθηκε η ομάδα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
ΠΟΛΟ: Στα ημιτελικά της Β' εθνικής προκρίθηκε η ομάδα του ΝΟΚ

Στη 1η θέση του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής Ανδρών τερμάτισε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και προκρίθηκε πανηγυρικά στη Β’ φάση (ημιτελικά) του πρωταθλήματος.


Στην Πάτρα, όπου αγωνιζόταν το Σαββατοκύριακο 9-10/5 η ανδρική ομάδα, στα πλαίσια του 2ου γύρου της Α’ φάσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τους αγώνες αποσπώντας 1 ισοπαλία και 3 νίκες (όπως και στο 1ο γύρο) και με 20 βαθμούς τερμάτισε 1η και αήττητη στον όμιλο της Πάτρας.
Οι δεκαπέντε ομάδες που προκρίθηκαν απ’ όλη την Ελλάδα θα συγκροτήσουν τρεις ομίλους των πέντε ομάδων και οι έξι ομάδες που θα προκριθούν (δύο από κάθε όμιλο) θα διεκδικήσουν τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Α2. Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα γίνει στις 10/6 στα γραφεία της ΚΟΕ και οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10-12/7. Παράλληλα θα γίνουν και οι δύο όμιλοι των play out για να βγουν οι τέσσερις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική.
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στη Πάτρα έχουν ως εξής:
Ν.Ο.Κ. - ΝΗΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ   10 – 10
Σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας μπόρεσε να κρατήσει μέσα στη καυτή έδρα της Πάτρας, ισοβαθμίζοντας το παιχνίδι 18’’ πριν τη λήξη με τον αρχηγό Κώστα Αγγελή να πετυχαίνει το πολύτιμο γκολ από τη θέση του φουνταριστού.
Οκτάλεπτα: 2 - 4, 3 - 1, 2 - 4, 3 - 1.
Αποβολές: 9 κατά, 1 πέναλτι ενώ στο 2’38’’ της 4ης περιόδου αποβλήθηκαν με αντικατάσταση για διαπληκτισμό ο Τουλαγαρίδης του Νηρέα με το Θεοδωρακόπουλο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. 9 υπέρ, 1 πέναλτι ενώ 5’’ πριν τη λήξη αποβλήθηκε με αντικατάσταση και ο παίκτης του Νηρέα Βλάχος Νίκος.
Σκόρερ: από 2 γκολ πέτυχαν οι Παναγιώταρος Νίκος, Κατόπης Ηλίας, Καρπέτας Κωστής και από 1 γκολ οι Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Τζούβελης Κώστας, Σπανός Διονύσης και Αγγελής Κώστας.
ΟΠΑΘΑ - ΝΟΚ   5 - 9
Το Σάββατο το απόγευμα πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στη δεύτερη πατρινή ομάδα τον ΟΠΑΘΑ. Η εικόνα του ματς έχει ως εξής:
Οκτάλεπτα: 1 - 2, 2 - 1, 0 - 2, 2 - 4
Αποβολές: 3 κατά, 1 πέναλτι και 4 υπέρ
Σκόρερ: 4 γκολ ο Τζούβελης Κώστας, 2 γκολ ο Παναγιώταρος Νίκος και από 1 γκολ οι Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Μουστάκας Φίλιππος και Καρπέτας Κώστας.
ΝΟΚ - Ν.Ο. ΝΑΥΠΛΙΟΥ   6 - 4
Τη Κυριακή το πρωί στο παιχνίδι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας επιβλήθηκε με 6 - 4.
Οκτάλεπτα: 3 - 1, 1 - 2, 1 - 1, 1 - 0
Αποβολές: 5 κατά, 2 πέναλτι και 4 υπέρ
Σκόρερ: 2 γκολ ο Παναγιώταρος Νίκος και από 1 γκολ οι Αντωνέας Φάνης, Κατόπης Ηλίας, Καρπέτας Κώστας και Τζούβελης Κώστας.
ΝΟΚ – Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ   5 - 0
Το παιχνίδι καταχωρήθηκε 5 – 0 άνευ αγώνα στους καλαματιανούς αφού οι Αργοστολιώτες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν, όπως και ο Ναυσίθοος Κέρκυρας στο Β’ όμιλο της Θεσσαλονίκης οι οποίοι αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα και υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.

Η βαθμολογία του Ομίλου της Πάτρας ήταν η εξής:
1. Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας    20
2. Νηρέας Πατρών    16
3. Ν.Ο. Ναυπλίου    11
4. ΟΠΑΘΑ     8
5. Ν.Ο. Αργοστολίου     0
Στη Πάτρα με το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας αγωνίστηκαν οι: Παπασταθόπουλος Γιάννης, Αγγελής Σταύρος, Πλατάρος Δημήτριος, Αντωνέας Φάνης, Γκούμας Γιώργος, Τσιότσιος Κώστας, Θεοδωρακόπουλος Στέλιος, Παναγιώταρος Νίκος, Μουστάκας Φίλιππος, Κατόπης Ηλίας, Καρπέτας Κώστας, Τζούβελης Κώστας, Αγγελής Κώστας, Σπανός Διονύσης, Γιαννακόπουλος Σπύρος, Μπεσής Γιώργος, Κοσιφολόγος Θανάσης, Μέγγος Παναγιώτης και Θανάση Μίλορντ. Στην αποστολή δεν ήρθε ο Χρονόπουλος Χρήστος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την αποστολή στη Πάτρα συνόδευσαν οι προπονητές Μπακολιάς Στάθης και Ντι Μπενεντέττο Αλέξανδρος και ο έφορος της ομάδας Σκαρπαλέζος Επαμεινώνδας.
Σημαντική επιτυχία για το καλαματιανό πόλο χαρακτήρισε τη κατάκτηση της 1ης θέσης και τη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κατηγορίας, ο τεχνικός της ομάδας Μπακολιάς Στάθης καθώς οι συνθήκες προπόνησης κατά τους χειμερινούς μήνες δεν επέτρεπαν ούτε τη πραγματοποίηση οικογενειακού διπλού με αποτέλεσμα 1-2 φορές το μήνα η ομάδα να μεταβαίνει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή φιλικών συναντήσεων ώστε να παρουσιαστεί αξιόμαχη κατά τη διεξαγωγή του προβλήματος και να εξασφαλίσει τη παραμονή της στη κατηγορία κάτι που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος.
Τέλος, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών λειτουργούν τα τμήματα των ακαδημιών υδατοσφαίρισης του ομίλου, όπου τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος υπό την καθοδήγηση διπλωματούχων. Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο κολυμβητήριο στις 4 - 8 στη γραμματεία των τμημάτων υγρού στίβου κα. Κοσιφολόγου Σταυρούλα.