Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 17:30

Ολοι οι Ελληνες πρωταθλητές στα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον

Μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα θα θυμίζουν τα "Παπαφλέσσεια" που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.


Το γεγονός ότι το μίτινγκ της Καλαμάτας αποτελεί κριτήριο για την είσοδο στην εθνική θα φέρει στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα όλους τους Έλληνες πρωταθλητές που αγωνίζονται στα αθλήματα που θα περιλαμβάνουν τα "Παπαφλέσσεια". Μεταξύ αυτών και ο Μεσσήνιος πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας.
Το μπάτζετ πάντως είναι περιορισμένο φέτος με τον ΣΕΓΑΣ να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων και τον Δήμο Καλαμάτας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχουν την δική τους συμβολή.
Να θυμίσουμε ότι πριν ένα μήνα η διοργάνωση ήταν στον αέρα αφού φαινόταν πως δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα να διεξαχθεί. Ωστόσο ο ΣΕΓΑΣ επιθυμούσε να γίνει η διοργάνωση έστω και με μικρό μπάτζετ, όπως και ο Δήμος Καλαμάτας, κάτι που είχε μεταφέρει ο δήμαρχος Παν. Νίκας στους εκπροσώπους του διοργανωτή Μεσσηνιακού.
Έτσι τα "Παπαφλέσσεια" θα γίνουν με κύριο το Ελληνικό στοιχείο κια μακρυπρόθεσμο στόχο να αναβαθμιστούν ξανά όταν ευνοήσουν οι οικονομικές
συνθήκες και υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες.
Όπως λένε οι άνθρωποι του στίβου στην Καλαμάτα μάλιστα, ίσως τα "Παπαφλέσσεια" να αποκτήσουν ξανά διεθνή λάμψη όταν βελτιωθούν και οι συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο που αυτή τη στιγμή είναι γερασμένο και δεν ευνοεί την διεξαγωγή μεγάλου διεθνή αγώνα.