Παρασκευή, 22 Μάιος 2015 19:47

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με 17 δρομείς συμμετείχε στα "Θεοδωράκεια 2015"

Γράφτηκε από τον

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, με το σύνθημα «Ανατρέχω στην Αρκαδία» ο 6ος λαϊκός αγώνα δρόμου «Θεοδωράκεια 2015» προς τιμή του μεγάλου  μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.


Την διοργάνωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα επιμελήθηκε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), μαζί με το Δήμο Γορτυνίας και την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Ζάτουνας και Βαλτεσινίκου.
Οι δρομείς έτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο. Τον τερματισμό πέρασαν 125 αθλητές, μαραθωνοδρόμοι και μη απ όλη την Ελλάδα, ενώ οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής ήταν 187 άτομα. Ο ΣΔΥΜ συμμετείχε με 17 αθλητές.
Η ανακοίνωση του συλλόγου περιγράφει:
«Γενικά ήταν ένας δύσκολος  αγώνας, αφού τα περισσότερα χιλιόμετρα περίπου τα 18 ήταν ανηφόρα, αλλά οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν βοήθησαν ώστε οι αθλητές να μην καταβληθούν. Ένας αγώνας για ένα  κόσμο που προχωρά, όταν αγωνίζεται να έχει τη δυνατότητα να ζήσει, προοδευτικά, ασφαλή, μακριά από την απειλή της καταπίεσης, της έλλειψης αξιοπρέπειας, αισθητικής,  και επιλογών.
Αυτό όμως που σε ανταμείβει σ' αυτόν τον δύσκολο αγώνα είναι η πανέμορφη διαδρομή, η οποία έγινε μέσα στη φύση και στα έλατα του όρους Μαινάλου, περνώντας από όμορφα και γραφικά χωριά  με πέτρινα σπίτια μέσα στο πράσινο, σε μια διοργάνωση καταπληκτική, με καλή τροφοδοσία των αθλητών, αλλά και την συμπαράσταση των πολλών εθελοντών, κυρίως των μαθητών του δημοτικού σχολείου Βαλτεσινίκου και Βυτίνας.
Στους νικητές αποδόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και έπαθλα. Τα έπαθλα φιλοτέχνησε και προσέφερε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά μέχρι και σήμερα, ενώ όλοι που έλαβαν μέρος στον αγώνα αλλά δεν ανέβηκαν στο βάθρο παρέλαβαν το ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα  συμμετοχής».