Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 08:12

Χωρίς ξένους αλλά με κορυφαίους Ελληνες τα "Παπαφλέσσεια" την Παρασκευή

Γράφτηκε από τον
Χωρίς ξένους αλλά με κορυφαίους Ελληνες τα "Παπαφλέσσεια" την Παρασκευή

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση λίγο έλειψε να μην επιτρέψει να γίνουν φέτος τα "Παπαφλέσσεια" ωστόσο μετά τις προσπάθειες των διοργανωτών το μίτινγκ στίβου της Καλαμάτας θα διεξαχθεί κανονικά, έστω και με εξαιρετικά μειωμένο μπάτζετ.


Το ραντεβού των Μεσσηνίων φιλάθλων με το μίτινγκ έχει οριστεί αύριο Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο, όπου φέτος το ελληνικό στοιχείο θα είναι πιο κυρίαρχο από ποτέ με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στο μήκος, τον ακοντισμό, τη σφαίρα και τα 800 μέτρα.
Δυνατότητα να έρθουν ξένοι αθλητές δεν υπήρχε, καθώς έτσι θα ανέβαινε πολύ ψηλά το μπάτζετ. Έτσι η διοργάνωση θα γίνει κυρίως με Έλληνες και Κύπριους αθλητές και ελάχιστους ξένους από γειτονικές χώρες.
Οι διοργανωτές ωστόσο ελπίζουν ότι θέαμα θα αποζημιώσει τον κόσμο και αυτό γιατί θα αγωνιστούν στην Καλαμάτα αρκετά μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου που αγωνίζονται στα αθλήματα που θα περιλαμβάνουν τα "Παπαφλέσσεια", τα οποία μάλιστα θα έχουν υψηλό κίνητρο. Και αυτό γιατί τα "Παπαφλέσσεια" θα αποτελέσουν κριτήριο για την είσοδο στην εθνική ομάδα και την συμμετοχή στις προσεχείς μεγάλες διοργανώσεις.
Το μίτινγκ διοργανώνει και φέτος ο Μεσσηνιακός με την στήριξη του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνέντευξη Τύπου

Χθες οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν στην διοργάνωση της Παρασκευής.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης τόνισε:
«Τα "Παπαφλέσσεια" είναι μια αθλητική εκδήλωση που προβάλλει διαχρονικά τις δυνατότητες της πόλης, η οποία προσφέρεται για προετοιμασία αθλητών. Ο Δήμος είναι πάντα αρωγός. Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πρώτος στόχος είναι να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια για μια πετυχημένη εκδήλωση.
Η Περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα σημείωσε: "Η Μεσσηνία και η Καλαμάτα υποδέχονται μια συνάντηση στίβου που έχει το όνομα του μεγάλο αγωνιστή Παπαφλέσσα. Η πανελλήνια αναγνώριση των αγώνων και η διεθνοποίηση της έχει φέρει πολλά μεγάλα ονόματα στην πόλη. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντα κοντά σε διοργανώσεις που τιμούν την περιοχή μας».
Ο εκπρόσωπος του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Ευχαριστούμε τον Δήμο και την Περιφέρεια για την συμμετοχή. Χωρίς την οικονομική τους στήριξη δεν θα γίνονται τα "Παπαφλέσσεια". Ενα μίτινγκ που έχει γίνει 46 φορές στο παρελθόν, τις 19 από αυτές με διεθνή χαρακτήρα. Το μίτινγκ δεν θα έχει την εμβέλεια προηγούμενων χρόνων. Υποσχόμαστε όμως ότι θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Όλοι οι Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν θέλουν τη νίκη για να συμμετέχουνε με την εθνική στο Μπρούνο Ζάουλι στο Ηράκλειο, κάτι που θα φέρει ανταγωνισμό».

«Γερασμένες
εγκαταστάσεις»

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος αναφέρθηκε και στις γερασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας.
Οι γερασμένες εγκαταστάσεις που έχουμε είναι αποτρεπτικός λόγος για μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε το πιο παλιό ταρτάν στην Ελλάδα. Ίσως από του χρόνου να μην είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε ούτε καν Ελληνικό μίτινγκ όπως φέτος. Καλώ την Περιφέρεια και το Δήμο να συνεχιστούν να συνεχιστούν τα "Παπαφλέσσεια".


Αμφίβολος
ο Τσάτουμας

Ο Λούης Τσάτουμας επρόκειτο να αγωνιστεί και φέτος στα "Παπαφλέσσεια" όμως η συμμετοχή του είναι αμφίβολη λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα που συμμετείχε το περασμένο Σάββατο στην Ολλανδία. Πιθανότατα σήμερα θα ξεκαθαρίσει το αν θα είναι τελικά την Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο.

-----------------------------------------------------------
Το πρόγραμμα του μίτινγκ

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
17:45:  Σφαιροβολία Γυναικών
17:45: Τριπλούν Ανδρών
18:00: 110 μ. εμπ. Ανδρών
18:10: Τελετή Έναρξης
18:20: 100 μ. Ανδρών
18:40: Σφαιροβολία Ανδρών
18:40: 100 μ. Γυναικών
18:50: 400 μ. Ανδρών
19:00: Μήκος Ανδρών
19:00: 400 μ. Γυναικών
19:10: 800 μ. Γυναικών
19:20: Ακοντισμός Ανδρών
19:25: 800μ. Ανδρών
19:40: 200 μ. Γυναικών
19:50: 200 μ. Ανδρών