Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 08:20

"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ": Σήμερα στο Στάδιο το ραντεβού των Μεσσηνίων φιλάθλων με το στίβο

Γράφτηκε από τον

Το ραντεβού των Μεσσηνίων φιλάθλων με τα "Παπαφλέσσεια" είναι προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στις 5.45 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο.


Το μίτινγκ της Καλαμάτας φέτος δεν θα έχει την λάμψη του παρελθόντος αφού η οικονομική δυσκολία που υπάρχει δεν επέτρεψε την έλευση μεγάλων ξένων αθλητών.
Έτσι η διοργάνωση θα γίνει με Έλληνες και Κύπριους αθλητές και μόλις ένα ξένο (τον Κεραμά από την Αλβανία). Οι διοργανωτές ωστόσο ελπίζουν ότι θέαμα θα αποζημιώσει τον κόσμο και αυτό γιατί θα αγωνιστούν στην Καλαμάτα αρκετά μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου που αγωνίζονται στα αθλήματα που θα περιλαμβάνουν τα "Παπαφλέσσεια", τα οποία μάλιστα θα έχουν υψηλό κίνητρο. Και αυτό γιατί τα "Παπαφλέσσεια" θα αποτελέσουν κριτήριο για την είσοδο στην εθνική ομάδα και την συμμετοχή στις προσεχείς μεγάλες διοργανώσεις.
Το μίτινγκ διοργανώνει και φέτος ο Μεσσηνιακός με την στήριξη του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο εκπρόσωπος του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και υποσχέθηκε: Το μίτινγκ δεν θα έχει την εμβέλεια προηγούμενων χρόνων. Υποσχόμαστε όμως ότι θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Όλοι οι Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν θέλουν τη νίκη για να συμμετέχουν με την εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο, κάτι που θα φέρει ανταγωνισμό».

Οι αθλητές
που ξεχωρίζουν

Ο Κώστας Δουβαλίδης λίγα εικοσιτετράωρα από τον αγώνα της Έδεσσας θα αγωνιστεί στην Καλαμάτα με στόχο να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό του 13.52, που σημείωσε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα. Στα 100μ θα τρέξει ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Παναγιώτη Ανδρεάδη και Πάνο Τριβυζά. Στον ακοντισμό, ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης απαλλαγμένος από το άγχος του ορίου συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, θα επιδιώξει μια επίδοση καλύτερη από το 75,75μ, της Θεσσαλονίκης.
Στο μήκος ο Τάσος Γαλαζούλας και ο Μιχάλης Μερτζανίδης θα κυνηγήσουν άλματα πάνω από τα 7,60μ, ενώ στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης θέλει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου (16,90μ.).
Δυνατή κούρσα θα γίνει στα 800μ με τον Κώστα Νακόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και τον Ανδρέα Δημητράκη, να έχουν τον πρώτο λόγο. Στην ίδια απόσταση ο Χρήστος Κοτίτσας θα κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ελενα Φιλάνδρα είναι το...αφεντικό, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Αναστασίας Μαρινάκου.
Στα 400μ θα τρέξουν οι Πέτρος Κυριακίδης Δημήτρης Γράβαλος, Γιάννης Λουλάς και Μιχάλης Δαρδανελιώτης. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα ξεμουδιάσει στα 100μ, εκεί όπου ξεχωρίζουν ακόμη οι Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Κορίνα Πολίτη. Στα 400 μ., η Δέσποινα Μουρτά ακύρωσε τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της εξαιτίας μιας σύσπασης στο δικέφαλο. Αντίθετα κανονικά θα αγωνιστεί στην ίδια απόσταση η Αλεξία Πολυκράτη, που θα κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 55.70, προκειμένου να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ.

Χωρίς Τσάτουμα

Τελικά ο Λούης Τσάτουμας δεν θα αγωνιστεί στα σημερινά "Παπαφλέσσεια". Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής είχε προγραμματίσει να δώσει το παρών, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, όμως ο τραυματισμός του στο μίτινγκ της Ολλανδίας το περασμένο Σάββατο δεν του επιτρέπει τελικά την συμμετοχή στο σημερινό μίτινγκ της Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα του μίτινγκ

17:45: Επίδειξη προπόνησης από την ακαδημία του Μεσσηνιακού και τριπλούν Ανδρών
18:00: 110 μ. εμπ. Ανδρών
18:10: Τελετή Έναρξης
18:20: 100 μ. Ανδρών
18:20: Σφαιροβολία Ανδρών
18:35: 100 μ. Γυναικών
18:50: 400 μ. Ανδρών
19:00: Μήκος Ανδρών - ακοντισμός ανδρών
19:05: 400 μ. Γυναικών
19:15: 80 μέτρα παμπαίδων
19:20: 80 μέτρα παγκορασίδων
19:30: 800μ. Ανδρών
19:40: 800 μ. Γυναικών
19:50: 200 μ. Ανδρών
20:00: 200 μέτρα γυναικών


Οι αθλητές που θα αγωνιστούν


ΑΝΔΡΕΣ

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ
Γεράσιμος Θεοδώρου, Κυριάκος Ζώτος, Παναγιώτης Μπουζιάνης, Νίκος Στάθης, Ηλίας Καταβάτης, Ηλίας Σουγλάκος, Παναγιώτης Ανύφαντης, Παναγιώτης Ακτύπης.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ
Γιώργος Ηλτσιος, Παρασκευάς Μπατζάβαλης, Γιάννης Χουλάκης, Θοδωρής Πεϊβάνης, Δημήτρης Κάλυκας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Χριστακάκος, Γιώργος Φωτεινόπουλος.

ΜΗΚΟΣ
Μιχάλης Μερτζανίδης, Νίκος Κάψης, Ανδρέας Γαλαζούλας, Παναγιώτης Μουτζουρογιάννης, Αλέξανδρος Περιστέρης, Δημήτρης Μιχαλέας, Γιώργος Ταάκωνας, Γιώργος Πούλος, Ματόλιος Βόλου, Αγγελής Ρούσσος.

ΤΡΙΠΛΟΥΝ
Δημήτρης Τσιάμης, Ευάγγελος Κουλιούρας, Νίκος Κουρμεντάλας, Δημήτρης Μονοπώλης, Ζαχαρίας Αρνος, Λογκίνος Αχιλλέως.

800 ΜΕΤΡΑ
Κώστας Νακόπουλος, Ανδρέας Δημητράκης, Χρήστος Κοτίτσας, Ανδρέας Στέργιου, Κώστας Βασιλάκης, Νίκος Γκότσης, Βασίλης Κοπάνας, Κώστας Δουϊκας, Χρηστόδουλος Δημητρίου, Μιχαήλας, Μούτσο, Κεραμάς, Καλάκος.

400 ΜΕΤΡΑ
Γιάννης Λουλάς, Δημήτρης Γραβάλος, Τρύφωνας Μπεκτσής, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Πέτρος Κυριακίδης, Μιχάλης Δαρδαλενιώτης, Γιάννης Λογοθέτης, Στράτος Φραγγούλης, Γιάννης Σταματελόπουλος, Γιώργος Δουρίδας, Μίχος, Αμασιάδης.

200 ΜΕΤΡΑ
Παναγιώτης Τρύβιζας, Παρασκευάς Ρεζές, Βασίλης Τσούσης, Χρήστος Αγορίτσας, Χρήστος Μπούκαλης, Κλέον Μέτσα.

110 ΜΕΤΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ
Κώστας Δουβαλίδης, Παναγιώτης Μπεκιαρίδης, Μιχάλης Κιάφας, Παναγιώτης Χριστοδούλου, Αργύρης Κιάφας, Μιλάν Ραϊκοβιτς,

100 ΜΕΤΡΑ
Βασίλης Τσούσης, Αναστάσιος Δαμίρης, Παναγιώτης Ανδρεάδης, Λυκούργος Τσάκωνας, Παναγιώτης Τρύβιζας, Χρήστος Κουτούλης.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

100 ΜΕΤΡΑ
Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κορνηλία Πολίτη, Άννα Παπαϊωάννου, Λυδία Στούπελ.

200 ΜΕΤΡΑ
Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Παναγιώτα Βεννιέρη, Κορνηλία Πολίτη,  Ελευθερία Αρτιματα

400 ΜΕΤΡΑ
Δέσποινα Μουρτά, Ευαγγελία Ζυγούρη, Αλεξάνδρα Πολυκράτη, Δήμητρα Τσιώπου.
            
800 ΜΕΤΡΑ
Ελένη Φιλάνδρα, Αναστασία Μαρινάκη, Βασιλική Λίβα, Μαρία Κλάδου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.