Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 19:28

Τη Δευτέρα στη Βαλύρα οι "Δρόμοι Ιθώμης 2015"

Γράφτηκε από τον

Ραντεβού στη Βαλύρα έχουν την προσεχή Δευτέρα οι φίλοι του αθλητισμού, καθώς ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένοι αθλητικοί αγώνες με την ονομασία "Δρόμοι Ιθώμης 2015".

Τους αγώνες διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με το ΣΔΥ Μεσσηνίας και τον πολιτιστικό σύλλογο Βαλύρας "ο Θάμυρις".  Θα διεξαχθούν συνολικά 11 αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης στην Ιθώμη και τερματισμό τη Βαλύρα. Η δράση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και στις 8.30 θα γίνουν οι απονομές στην πλατεία της Βαλύρας.
Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης.
"Ο δήμος αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν θεσμό. Εμείς δεν μένουμε εκεί. Δίνουμε υπόσχεση ότι κάθε χρόνο θα γίνονται και καλύτεροι. Καλούμε τον κόσμο τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 6.30 στην κεντρική πλατεία της Βαλύρας να συμμετάσχει και να χειροκροτήσει αυτή την προσπάθεια", είπε μεταξύ άλλων ο  αντιδήμαρχος υπεύθυνος αθλητισμού Ηλίας Πετρόπουλος.
Ο Κώστας Γεωργακόπουλος, επίσης αντιδήμαρχος και υπεύθυνος διοίκησης, προγραμματισμού, πολιτισμού σημείωσε: "Στη Βαλύρα εδώ και 80 περίπου χρόνια γίνονται οι εν λόγω αγώνες. Από τους λίγους δρόμους σε χωμάτινο δρόμο. Θα ξεκινήσουμε με τους Δρομείς Υγείας από την Αρκαδική Πύλη και ο τερματισμός θα είναι στην πλατεία της Βαλύρας. Θα γίνουν δρόμοι των 100, 400, 1.500 μέτρα ανδρών, 60 μέτρα κορασίδων, 100 μέτρα νέων, αγώνες ποδηλάτου 100 μέτρων για τα μικρά  παιδιά και 200 μέτρα. Συνολικά θα έχουμε 11 αθλήματα. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία. Να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές, ιδιαίτερα τους Δρομείς Υγείας που έρχονται κάθε χρόνο και παίρνουν μέρος".
Τέλος, ο  Σάκης Σταθόπουλος εντεταλμένος σύμβουλος για το Δήμο Ιθώμης είπε: " Οι "Δρόμοι της Ιθώμης" είναι γνώριμοι εδώ και 80 χρόνια. Είναι  θεσμός που κάθε χρόνο παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Συζητάνε και στο εξωτερικό για τους αγώνες. Θέλουμε τη  συμπαράσταση από τον κόσμο και να είναι καλός ο καιρός".