Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2013 13:16

Μεσσηνιακός: Επιτυχημένος ο απολογισμός των τριήμερων Εκδηλώσεων

Γράφτηκε από τον

Τα "Παπαφλέσσεια" νίκησαν την κρίση και τον άσχημο καιρό που είχαμε στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο και κέρδισαν και το φετινό στοίχημα. Η διοργάνωση φέτος ήταν εξαιρετικά εμπλουτισμένη, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο ενώ ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας αποζημίωσε τους φιλάθλους με την εμφάνιση του.
Στον Μεσσηνιακό λοιπόν είναι λογικό να υπάρχει ικανοποίηση για τα φετινά "Παπαφλέσσεια". Ο τεχνικός διευθυνής του μίτινγκ Γιάννης Καλυβιώτης παρουσιάζει την δική του άποψη για τηνν διοργάνωση.


"Τα Παπαφλέσσεια» 2013 πέρασαν στην ιστορία και πλέον ο απολογισμός της επιτυχημένης διοργάνωσης λαμβάνει ήδη χώρα. Ο σχεδιασμός της Οργανωτικής Επιτροπής απέδωσε στο μέγιστο βαθμό σε ότι έχει να κάνει με τις 3ήμερες εκδηλώσεις των αγώνων. Τα θετικά σχόλια και οι εξαιρετικές εντυπώσεις προέρχονται από όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που καθιστά την φετινή διοργάνωση σαν την πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών. Σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργικού σχεδιασμού οι διοργανωτές έλαβαν το συγχαρητήριο μήνυμα από τον κομισάριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου κύριο Dbromir Karamarinov επιβεβαιώνοντας την κοινή παραδοχή για την αρτιότητα των αγώνων. Μοναδικά μελανά σημεία αποτέλεσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν του αγωνιστικού προγράμματος με άμεση συνέπεια των επηρεασμό των επιδόσεων, καθώς επίσης και το κακό αγωνιστικό τερέν που έκανε ακόμα δυσκολότερη την αγωνιστική προσπάθεια των αθλητών. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις όμως, τίποτα δεν περνούσε από το χέρι των διοργανωτών για την βελτίωση της κατάστασης στους συγκεκριμένους τομείς.
Εκτός από τους αξιόλογους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, η παρουσία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής προσέδωσε μεγαλύτερη αίγλη και προστιθέμενη αξία στην διοργάνωση. Σπουδαίοι Ολυμπιονίκες που κατέκτησαν μετάλλια στην υδατοσφαίριση, το στίβο, την κωπηλασία, τις καταδύσεις, στην πάλη και την κολύμβηση παρευρέθησαν στο Δημοτικό Στάδιο και τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό. Λάμπρος Παπακώστας, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραιτίδου, Δημήτρης Μούγιος, Βασίλης Πολύμερος, Νίκος Συρρανίδης, Νίκος Ξυλούρης, Γεωργία Ελληνάκη, Βούλα Ζυγούρη και Κώστας Λούδης εκπροσώπησαν το ΣΕΟ. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης τιμήθηκε και ο Καλαματιανός αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης για τις σημαντικές επιτυχίες του, ο οποίος αποθεώθηκε από 1000 και πλέον θεατές. Την Διεθνή Συνάντηση Στίβου παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κύριος Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ άλλη μια τιμητική τελετή πραγματοποιήθηκε με αποδέκτη τον προπονητή στίβου κύριο Μανώλη Μανωλόπουλο.
Στα αξιομνημόνευτα γεγονότα καταγράφεται για πρώτη φορά η συμμετοχή αθλητών με κινητική αναπηρία των αγωνιστικών κατηγοριών T36-38 (δρόμος 100 μέτρων ανδρών) και F46 (άλμα σε μήκος). Η συμμετοχή παιδιών από το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού ήταν ένα ακόμα γεγονός που συμβαίνει συστηματικά την τελευταία 8ετία στα «Παπαφλέσσεια». Οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας έλαβαν μέρος στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα. Επιπρόσθετα περίπου 150 παιδιά της Ακαδημίας στίβου έδωσαν τον δικό τους αγώνα σε παράλληλη φάση με τα αγωνίσματα των ενηλίκων. Τα παιδιά αυτά, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του Μεσσηνιακού, συνέβαλλαν ταυτόχρονα στην επιτυχή διεξαγωγή των «Παπαφλεσσείων», αναλαμβάνοντας ρόλους και πόστα στο οργανωτικό τελετουργικό των αγώνων.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Τα προεόρτια των αγώνων είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη ημέρα, εκεί όπου η Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού ανέλαβε να προλογίσει τα «Παπαφλέσσεια» στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η προπονητική ομάδα του Τμήματος μαζί με τον έφορο Πέτρο Παπαδόπουλο ανέπτυξε σε ένα οριοθετημένο χώρο τα αγωνίσματα – σταθμούς του εξειδικευμένου εξοπλισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για παιδιά Kids Athletics. Περισσότεροι από 200 αθλητές τάξεων του Δημοτικού συναγωνίστηκαν για 2 ώρες σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και χαράς. Παράλληλα, ένα πολυάριθμο κοινό παρακολούθησε την εκδήλωση την ώρα που ένα μεγάλο ζέπελιν βρισκόταν στον εναέριο χώρο της πλατείας. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν και εκθεσιακά περίπτερα του Μεσσηνιακού και των χορηγών ενισχύοντας με τον δικό τους τρόπο την επικοινωνιακή καμπάνια των διοργανωτών, προσφέροντας στο κοινό δώρα και αναμνηστικά προϊόντα.
Ανήμερα των αγώνων πραγματοποιήθηκε στο ELITE CITY RESORT ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό η οποία οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο. Εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν στο θέμα είτε με χαιρετισμούς είτε με εισηγήσεις. Από όλους επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για το σχεδιασμό προγραμμάτων ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, ιδιαίτερα για την Καλαμάτα, μια πόλη πρωτοπόρο στον τομέα αυτό την προηγούμενη 15ετια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Διευθυντή και πρωτεργάτη της Διοργάνωσης κύριο Δημήτρη Πουλόπουλο ο Ολυμπιονίκης του άλματος σε ύψος Λάμπρος Παπακώστας.
Η ατζέντα των 3ήμερων εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μέρους της Ακαδημίας του Τμήματος Στίβου στην Έκθεση Ολυμπιακών Κειμηλίων στις εγκαταστάσεις του ELITE CITY RESORT η οποία ήδη λειτουργεί στο χώρο αυτό για αρκετές εβδομάδες. Οι αθλητές του Μεσσηνιακού είχαν την ευκαιρία να θαυμάζουν μια εντυπωσιακή έκθεση με σπάνια ενθυμήματα και να φωτογραφηθούν με τους Ολυμπιονίκες που κόσμησαν το χώρο της επίσκεψης.