Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 18:55

Πεζοπορία στο Αγνάντιο διοργάνωσε ο Ευκλής

Γράφτηκε από τον

Πεζοπορία στην περιοχή ανάμεσα στο Αγνάντιο και στον οικισμό «Πανέικα» πραγματοποίησαν την Κυριακή 31 Μαϊου ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας (Σ.Π.Ο.Κ.) «Ευκλής» και τα μέλη της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Μεσσήνης.


Η ανακοίνωση του συλλόγου περιγράφει:
«Ξεκινώντας από το κέντρο του μικρού, μα φημισμένου για την απεριόριστη ορατότητα που προσφέρει στον επισκέπτη Αγνάντιου, οι πεζοπόροι περπάτησαν ανάμεσα στους ελαιώνες της περιοχής μέχρι και τον οικισμό «Πανέικα». Αυτός ο πολύ γραφικός οικισμός είναι πλέον ακατοίκητος, αφού στα τέλη της δεκαετίας του 1970 τον εγκατέλειψαν και οι τελευταίοι του κάτοικοι για το εξωτερικό, τα αστικά κέντρα της χώρας μας, ή και διπλανά χωριά. Κάνοντας κυκλική διαδρομή, οι πεζοπόροι επέστρεψαν ξανά στο Αγνάντιο, όπου απόλαυσαν την υπέροχη φιλοξενία και το γεύμα που τους παρέθεσαν τα μέλη του δραστήριου συλλόγου Απανταχού Αγναντιωτών.
Η συγκεκριμένη πεζοπορία είναι η πρώτη του «Ευκλή» με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Μεσσήνης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους, που έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της περιοχής του Δήμου Μεσσήνης. Είναι μια συνεργασία ανοιχτή σε οποιονδήποτε τοπικό σύλλογο και φορέα της εν λόγω περιοχής θέλει να συμμετάσχει πεζοπορώντας, προτείνοντας διαδρομές ή παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια στην κοινή προσπάθεια. Αποτελεί πεποίθηση ότι ο συντονισμός δυνάμεων και η συνεργασία μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν.