Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 11:03

Δυναμικό παρόν στον 20ο Γύρο της Κυπαρισσίας από τον ΣΔΥΜ

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο ο 20ος γύρος της Κυπαρισσίας με πλήθος δρομέων μικρών και μεγάλων που ξεπέρασαν τις 400 συμμετοχές σε όλους τους αγώνες.


Βροντερό παρόν έδωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας για άλλη μια φορά, όπου συμμετείχε με πάνω από 70 αθλητές, στηρίζοντας την καταπληκτική προσπάθεια των διοργανωτών να δώσουν αθλητική πνοή στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κυπαρισσίας, συμβάλλοντας στην διάδοση του αθλητισμού μέσω του τρεξίματος, δίνοντας το μήνυμα ότι η άσκηση να είναι ο καθημερινός τρόπος ζωής για όλους τους ανθρώπους, για καλή ψυχοσωματική υγεία και ευεξία.
Οι αγώνες περιελάμβαναν αποστάσεις 100 μέτρων για παιδάκια νηπιαγωγείου, 1000 μέτρα για παιδιά δημοτικών σχολείων, 4000 μέτρα για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου, 5000 μέτρα Δυναμικό Βάδισμα για όλες τις ηλικίες και ο τελευταίος και κύριος αγώνας ήταν αυτός των 10 παρά κάτι χιλιομέτρων, που περιελάμβανε δύο στροφές των 5 χιλ. και συγκέντρωσε το μεγαλύτερο όγκο δρομέων.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε μικροδυσκολίες, με ανηφοροκατηφόρες, με κομμάτι χωματόδρομου, αλλά ταυτόχρονα κινήθηκε σε μία πολύ όμορφη διαδρομή με σημεία δίπλα στη θάλασσα του Ιονίου, μέσα από το λιμάνι, από χωράφια με ελιές και από τους δρόμους της πόλης, όλοι τερμάτισαν στη κεντρική πλατεία.