Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 13:06

ΣΚΑΚΙ: Με επιτυχία έγιναν στην Εύα οι αγώνες των δημοτικών σχολείων

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Με επιτυχία έγιναν στην Εύα οι αγώνες των δημοτικών σχολείων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Σχολείο Εύας οι 1οι Ομαδικοί Μαθητικοί Σκακιστικοί Αγώνες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.


Συνολικά έπαιξαν πενήντα παιδιά με το ελβετικό σύστημα των πέντε γύρων και με χρόνο σκέψης 15' για κάθε σκακιστή.
Παρευρέθηκαν οι διευθυντές Ευγενία Μαθιοπούλου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και ο Ιωάννης Κωτσάκης από το Δημοτικό Εύας καθώς και πλήθος κόσμου (γονείς και κάτοικοι της περιοχής) που πήγαν για να ενθαρρύνουν τα παιδιά στην προσπάθεια τους.
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Εύας
αποτελούμενη από τους μαθητές: Παντελοπούλου Δέσποινα, Τσολάκη Νικόλαο, Μάρκου Σέργιο, Γκούνη Γεώργιο και αναπληρωματικό το Στογιάννι Βασίλη.
Δεύτερη νικήτρια αναδείχθηκε η  ομάδα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας αποτελούμενη από τους μαθητές: Θωμαΐδη Παναγιώτη, Σαραντόπουλο Κωνσταντίνο, Θεοχαρίδη Νικόλαο και Γιαλικάρη Σταμάτη.
Τρίτη νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας
αποτελούμενη από τους μαθητές: Ξαρχάκο Παναγιώτη, Αρώνη Απόστολο, Λαμπρινίδη Γεώργιο, Καρελά Γεώργιο και Πουλόπουλο Ηλία
Επικεφαλής διαιτητής ήταν ο Θεόδωρος Τσεκούρας από τον Ν.Ο. Καλαμάτας και βοηθοί διαιτητές οι Φίλιππας Παπαδημητρίου ΠΕ06 (δάσκαλος σκάκι στο Δ.Σ. Εύας), Μιχάλης Αργυρόπουλος ΠΕ 70 και Αλέξανδρος Ζωγόπουλος Αλέξανδρος ΠΕ70.
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Εύας, στο οποίο διδάσκεται το σκάκι εδώ και τέσσερα χρόνια, με τη συνεργασία της διεύθυνση Π. Ε Μεσσηνίας,  τη συγκατάθεση της Σχολικής Συμβούλου της 3ης Εκπ/κής Περιφέρειας Μεσσηνίας και την πολύτιμη βοήθεια της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ν.Ο. Καλαμάτας .
Έλαβαν μέρος με ομάδες Δημοτικά Σχολεία από την Καλαμάτα την Μεσσήνη και την Εύα.
«Τέτοιου είδους, υψηλού επιπέδου, εκδηλώσεις προάγουν, όχι μόνο τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, αλλά γενικότερα και τον πολιτισμό στα παιδιά και κατ΄ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία. Το σχολείο αξιοποιεί το σκάκι, ως πνευματικό άθλημα, στην παιδαγωγική και την εκπαίδευση που προσφέρει και καθίσταται ανοιχτό στην κοινωνία και  εστία Πολιτισμού για την περιοχή όπου δραστηριοποιείται», αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου το οποίο ευχαρίστησε τα δημοτικά, τους μαθητές και τους γονείς τους για την συμμετοχή, τον Ν.Ο. Καλαμάτας και τον Τσεκούρα Θοδωρή που βοήθησε με την τεχνογνωσία του στην διεξαγωγή των αγώνων, τον Παπαδημητρίου Φίλιππο ΠΕ06 που έκανε τα παιδιά στο σχολείο της Εύας να αγαπήσουν το σκάκι και να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο, τους εκπαιδευτικούς του Δ.Σ. Εύας Ζωγόπουλο Αλέξανδρο και Αργυρόπουλο Μιχάλη οι οποίοι βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και τους χορηγούς οι οποίοι με τις προσφορές τους έκαναν πιο άνετη την παραμονή των παιδιών και των συνοδών τους στο σχολείο.