Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 18:35

Κερδίζει νέους φίλους το τένις στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης βελτιώνει τις δράσεις του και κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στον δήμο και όχι μόνο.

Ο σύλλογος πρόσφατα βελτίωσε τα γήπεδα που έχει στην διάθεση του στις εγκαταστάσεις του στον Αγιο Νικόλαο ενώ με την διεξαγωγή τουρνουά αποκτά όλο και περισσότερους φίλους.
Το "Νοtosport" μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Λυμπερόπουλο ο οποίος ανέλυσε τους στόχους της διοίκησης και κάλεσε τον κόσμο του δήμου να γνωρίσει το άθλημα.

Γήπεδα, τουρνουά
και ακαδημία

"Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 2007 από μια παρέα φίλων του τένις. Ξεκινήσαμε με δύο γήπεδα και στην συνέχεια πήραμε και το τρίτο γήπεδο. Γίνεται προσπάθεια να βελτιώνουμε όσο μπορούμε τις εγκαταστάσεις και τον όμιλο και πρόσφατα αντικαταστήσαμε τις δύο μοκέτες με καινούργιο ελαστικό τάπητα. Οι εγκαταστάσεις πλέον είναι επαρκής για αγώνες και τουρνουά", τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος έφτιαξε τα δύο γήπεδα με δικά του έξοδα, έχοντας ωστόσο υποσχέσεις από τον δήμο για μελλοντική οικονομική βοήθεια.
Ο κ. Λυμπερόπουλος τονίζει για την σημερινή εικόνα του συλλόγου: "Εχουμε περίπου 50 μέλη εκ των οποίων τα 30 είναι ενεργά. Υπάρχει και η ακαδημία που λειτουργεί με προπονητή τον Γιώργο Τσουμπράκο. Από πλευράς τουρνουά, διοργανώνουμε 4 το χρόνο, ανά εποχή. Στο τουρνουά που ολοκληρώνεται τώρα είχαμε 70 συμμετοχές ενώ το μεγαλύτερο είναι το καλοκαιρινό που θα γίνει τον Αύγουστο και αναμένεται να περάσει τις 100 συμμετοχές.
Για την συνεργασία με τον Όμιλο της Καλαμάτας, τους ομίλους των γειτονικών νομών αλλά και την Ομοσπονδία, ο πρόεδρος του συλλόγου της Μεσσήνης σημείωσε: "Εχουμε καλή συνεργασία με τον Ομιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας και φιλία με τους ομίλους της Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Σπάρτης. Μια συνεργασία που μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη προς όφελος όλων.
Οσον αφορά την ομοσπονδία, συμμετέχουμε κυρίως με μικρούς αθλητές στα περιφερειακά τουρνουά που διοργανώνει".

Ο στόχος και το
κάλεσμα στον κόσμο

"Στόχος μας είναι ο αθλητισμός στη βάση του και όχι ο πρωταθλητισμός", λέει ο κ. Λυμπερόπουλος που καλεί τον κόσμο να γνωρίσει το άθλημα: "Θέλουμε να μάθει ο κόσμος της περιοχής το τένις και να διασκεδάζει με αυτό. Πέρα από την ακαδημία, γίνονται μαθήματα και για ενήλικες αφού το τένις είναι για όλες τις ηλικίες. Υπάρχει και η σελίδα μας στο internet (www.messinitennis.gr) όπου μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις δράσεις του συλλόγου".

Σημαντική η στήριξη
της τοπικής κοινωνίας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντισφαίρισης Μεσσήνης στάθηκε και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας: "Υπάρχει βοήθεια από επιχειρήσεις του Δήμου Μεσσήνης και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εχουμε χορηγούς που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι ο σύλλογος. Δεν έχουμε μεγάλους χορηγούς, αλλά πολλούς μικρούς".
Ο κ. Λυμπερόπουλος σημείωσε πως οι χορηγοί έπαιξαν το δικό τους καταλυτικό ρόλο στην βελτίωση των χώρων στο Αθλητικό Κέντρο, όπου πλέον μπορεί κάποιος να καθίσει ως θεατής και να δει τους αγώνες. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή των χορηγών στην διοργάνωση του τουρνουά που είναι σε εξέλιξη.
Φυσικά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, για αυτό και ο πρόεδρος του συλλόγου τονίζει την ελπίδα ότι ο δήμος θα στηρίξει περισσότερο την προσπάθεια στο θέμα της βελτίωσης των υποδομών.
Πέρα από τον πρόεδρο Γιάννη Λυμπερόπουλο, την διοίκηση του συλλόγου απαρτίζουν οι Βασίλης Δρακόπουλος (γραμματέας), Γρηγόρης Αποστολόπουλος (ταμίας), Στάθης Χρήσιμος (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Δημητρακόπουλος (έφορος).

Ο καιρός ανέβαλε την
ολοκλήρωση του τουρνουά

Το 1ο εαρινό τουρνουά επιπέδων ΟΠΕΝ 2015 που διοργανώνει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης είχε ρεκόρ συμμετοχών, ωστόσο η βροχή ανέβαλε την ολοκλήρωση του που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Κυριακή το απόγευμα.
Στις κατηγορίες που ολοκληρώθηκαν έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
Στη Division 1 γυναικών, ο μεγάλος τελικός μεταξύ Βάνας Χασομέρη (Μεγαλόπολη) και Αντωνίου Αναστασίας της ΑΕΚ Τρίπολης αναβλήθηκε λόγω βροχής (θα διεξαχθεί μάλλον την επόμενη Κυριακή 14/6). Το αργυρό μετάλλιο στο μικρό τελικό κατέκτησε η Γεωργία Γκουντάνη (Αεκ Τρίπολης) η οποία κέρδισε την Άννα Προδρόμου από τη Μεγαλόπολη με 2-1 σετ (2-6/6-0/10-7).
Στη Division 2 γυναικών χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μαρία Καραναγνώστη της ΑΕΚ Τρίπολης η οποία κέρδισε σε ένα συναρπαστικό αγώνα τη καλαματιανή Χριστίνα Εξηνταβελώνη με 2-0 σετ (6-3/6-0). Ο μικρός τελικός μεταξύ της καλαματιανής Σοφίας Χαλασοχώρη και της Βάσιας Παπαηλιού (ΑΕΚ Τρίπολης) διεκόπη λόγω έντονης βροχής ενώ το 1ο σετ ήταν 2-1 υπέρ της 2ης.
Στη Division3 γυναικών χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κωνσταντίνα Καλυβιώτη του ΣΑ Μεσσήνης η οποία κέρδισε στο τελικό την Νικολέτα Κορδονούρη επίσης από τη Μεσσήνη με 2-0 σετ(6-4/6-4). Στο μικρό τελικό η Μαρία Αγραπίδη (ΟΑ Καλαμάτας) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο κερδίζοντας την Καλογεράκου Όλγα με 2-0 σετ (6-4/6-2).
Στα διπλά ανδρών μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στο ζευγάρι του τελικού Τσακόπουλου Δημήτρη/Αrlotta (ΣΑ Μεσσήνης) εναντίον Καρελά Παν/Πουλακίδα Νικ (ΟΑ Καλαμάτας) με τελικούς νικητές το ζευγάρι από τη Μεσσήνη με 2-0 σετ( 7-6/7-6), 3η Θέση: Δρακόπουλος Βασίλης/ Καλοφωλιάς Περικλής επίσης του ΣΑ Μεσσήνης.
Τα παιχνίδια που εκκρεμούν:
Division 1 Ανδρών: Τελικός Arlotta Fab ΣΑ Μεσσήνης - Σταυριανέας Γιώργος Καλαμάτα, αναβλήθηκε λόγω βροχής, 3η θέση Τσακόπουλος Δ. ΣΑ Μεσσήνης.
Division 2 Ανδρών: Τελικός Κουλουμπός Χαρ. ΟΑ Καλαμάτας - Αργάνης Πέτρος αναβλήθηκε λόγω βροχής, 3η θέση Μιχαλόπουλος Γ.  (Δημητρακόπουλος Δ. - Μιχαλόπουλος Γ. 3-6/6-4/6-10)
Division 3 Ανδρών: Τελικός Ξυδιάς - Μαλαπάνης, Ημιτελικός Πατριαρχέας - Μπάλας Αναβλήθηκαν λόγω βροχής.
Division 1 Γυναικών: Τελικός Αντωνίου (ΑΕΚ Τρίπολης) - Χασομέρη (Μεγαλόπολη).
Division 2 Γυναικών:  Μικρός Τελικός Χαλασοχώρη- Παπαηλιού. Αναβλήθηκε λόγω βροχής.