Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015 19:14

Σπουδαία τουρνουά τένις διοργανώνει στην Καλαμάτα ο ΟΑΚ

Γράφτηκε από τον

Γεμάτο δράση θα είναι το καλοκαίρι για τους φίλους του τένις στην Καλαμάτα μιας και ο τοπικός όμιλος προγραμματίζει τρεις σημαντικές διοργανώσεις.


Πρόκειται για αγώνες που αφενός υπόσχονται πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος και αφετέρου θα φέρουν στην πόλη πάρα πολύ κόσμο ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό.
Η αρχή θα γίνει στις 19-22 Ιουνίου με το "Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων". Η άρτια διοργάνωση του 1ου Πανελλαδικού Τουρνουά τον Μάρτιο στην Καλαμάτα οδήγησε την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και την  Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου να αναθέσουν στο σωματείο της Καλαμάτας και το δεύτερο στη σειρά Πανελλαδικό Τουρνουά.
Θα ακολουθήσει στις 25/6-5/7 το "2ο Παπαφλέσσεια Tennis Open".
Το τουρνουά που γίνεται θεσμός και προσέλκυσε περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, ερασιτέχνες και λάτρεις του αθλήματος από όλη την Πελοπόννησο κατά το πρώτο έτος διεξαγωγής.
Τέλος, στις 24/7-2/8 θα γίνει το Πανελλήνιο Τουρνουά Βετεράνων "1ο Kalamata Tennis Open". Ο σύλλογος της Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδος, ο οποίος αριθμεί περισσότερα από 1,000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, διεξάγει για πρώτη φορά τουρνουά για βετεράνους στην Καλαμάτα. Το τουρνουά προβάλλεται σε όλη την επικράτεια.
Οι συμμετοχές για τα παραπάνω τουρνουά αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500, ενώ ο πραγματικός αριθμός επισκεπτών μαζί με συνοδούς θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ευρύτερο τομέα τουρισμού.

Η συνέντευξη Τύπου

Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος Διονύσης Λαμπρόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Χριστόπουλος και ο ταμίας Στράτος Πανταζίδης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκαν στις παραπάνω διοργανώσεις.
Ο Διονύσης Λαμπρόπουλος τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την οργάνωση τριών σημαντικών αγώνων. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο σε επαφή με το τένις, να έρθει για να συμμετέχει και να παρακολουθήσει. Πρόκειται για διοργανώσεις που οικονομικά θα βοηθήσουν την πόλη αφού θα έρθουν πολλοί άνθρωποι για τένις και διακοπές. Ολα αυτά γίνονται με την βοήθεια του Δήμου και των εθελοντών μελών του ομίλου μας".
Ο Χρήστος Χριστόπουλος από την πλευρά του σημείωσε: Στο τουρνουά παίδων - κορασίδων θα συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες 10-16 ετών. Το Μάρτιο έπαιξαν 200 αθλητές, πιστεύω ότι και τώρα θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή και ποιοτικό τένις, στα ματς που θα γίνουν στα γήπεδα του ομίλου σε Δυτική Παραλία και Τέντα».
Οσον αφορά το "2ο Παπαφλέσσεια Tennis Open", ο κ. Χριστόπουλος επισήμανε ότι φέτος θα έχει μια καινοτομία. Συγκεκριμένα, δημιουργείται μια σειρά από τουρνουά σε Καλαμάτα, Τρίπολη και Αργος με σκοπό την διεξαγωγή πολλών αγώνων ερασιτεχνών παικτών και την ανάδειξη των πρωταθλητών Πελοποννήσου.
Αισιόδοξος για την πετυχημένη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ήταν και ο Στράτος Πανταζίδης ενώ και οι τρεις άνδρες του ομίλου έκαναν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.