Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 18:56

ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΣ: Οι απονομές στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια

Γράφτηκε από τον
ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΣ: Οι απονομές στο ιστιοπλοϊκό τριήμερο Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια

Για μία ακόμα χρονιά ο ΝΑΣΚ Αίολος Καλαμάτας διοργάνωσε στις 30-31 Μαΐου και 1 Ιουνίου το 16ο ιστιοπλοϊκό τριήμερο Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια και την Τετάρτη το βράδυ έγινε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου η απονομή των επάθλων.


Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος Χάρης Βγενής για να δώσει στη συνέχεια τον λόγο στον πρώην πρόεδρο Τάκη Δρακόπουλο που αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του Γεωργίου Καρέλια (δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένειά του).
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και οι απονομές  στους νικητές της διαδρομής Φοινικούντα - Καλαμάτα (45 ναυτικά μίλια), αλλά και στη γενική βαθμολογία.
Το επαμειβόμενο κύπελλο κέρδισε το σκάφος "Don Quixote από τον Αίολο με τον Στάθη Καρέλια να κάνει την απονομή μαζί με τη σύζυγο του Σύλβια.
Παράλληλα η  Ζέφη Γιαννοπούλου, υπεύθυνη των ακαδημιών του Αιόλου. έκανε αναφορά και στους νικητές στους αγώνες για τους μικρούς ιστιοπλόους (οι απονομές θα γίνουν το επόμενο διάστημα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων). Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης συμμετείχαν 11 σκάφη και τα πέντε είχαν στελεχωθεί από μαθητές και αποφοίτους της σχολής ιστιοπλοΐας.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με δείπνο με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου τέτοιο καιρό. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακόμα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της πόλης. Και φυσικά, όπως προαναφέραμε ο  Στάθης Καρέλιας ,μαζί με τη σύζυγο του Σύλβια και τα τρία τους παιδιά Γιώργο, Ανδρέα που είναι και αθλητής του συλλόγου και Κατερίνα.
Στη γενική βαθμολογία την πρώτη θέση πήρε το σκάφος Don Quixote του Αίολου με κυβερνήτες τους Αντώνη Παναγιωτόπουλο και Στέφανο Αγγελόπουλο. Το πλήρωμα ήταν οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Πέτρος Μπελδέκας και Γιώργος Τσακάκος.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το σκάφος "Filinta" του Ν.Ο. Πατρών με κυβερνήτη τον Γιάννη Πατσαμάνη και πλήρωμα: Εφη Δελικούρα, Φίλια Μηλοπούλου, Γεωργία Βραχάτη, Γιούλη Γαϊτάνη, Ανδρέα Λεκάκη και Στάθη Γκούζο.
Τη τρίτη θέση πήρε το σκάφος "Blue Line" του Αίολου με κυβερνήτη το Γιώργο Δρακόπουλο και πλήρωμα: Γιάννα Σιψά, Μάρθα Χανδρινού, Μάρθα Σμέρλα, Ελίνα Σπυροπούλου, Ρόη Γεωργούση, Πολύβιο Αλειφέρη, Γιώργο Πανταζή.
Στη διαδρομή Φοινικούντα - Καλαμάτα πρώτο τερμάτισε το σκάφος  Don Quixote του Αίολου, δεύτερο το σκάφος "Blue Line"  επίσης του Αίολου και τρίτο το "Filinta" του Ν.Ο. Πατρών.
Ακόμα συμμετείχαν τα σκάφη "Ελληνας" του Αίολου με κυβερνήτη το Χάρη Φερλέ και πλήρωμα: Ζευγίτης Κ. , Κάππος Β., Νταρμάς Δ., Μεϊντάσης Χρ., Σκαφιδά Ευδ,, Παπασταθόπουλος Δ., Αλεξανδρόπουλος Ν., Λαγκεβερντ Ιρις.
Το σκάφος "Hibiscus" του ΝΟΚ Ποσειδών με κυβερνήτη τον Γιάννη Αδαμόπουλο και πλήρωμα: Γιώργος Σπυρόπουλος, Ντίνος Αδαμόπουλος, Ηλίας Κολινιάτης.
Το σκάφος "Alter Ego" του ΙΟΝΕ με κυβερνήτη τον Θανάση Φλέσσα και πλήρωμα : Γιώργος Φλέσσας, Θανάσης Νακόπουλος, Μιχάλης Λιάκουρας, Αντ. Σταυριανέας,
Το σκάφος "Αμφιτρίτη" του Ι.Ο. Πατρών με κυβερνήτη τον Ηρωδίωνα: Ιωαννίδη και πλήρωμα: Βάρκουλας Δημήτρης, Ντένυ Τέντε, Κώστας Αθανασόπουλος.
Το σκάφος "Ιούσα" του Ν.Α.Σ.Π. Νέστωρ με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Ανδριανόπουλο και πλήρωμα: Σάκης Τσορώνης, Αναστάσης Καραμπότσος, Γιάννης Μιχόπουλος, Θανάσης Κούβελας, Κατερίνα Μιχαήλ, Λίνα  Βαχαβιόλου, Ντίνος Χρυσομάλλης, Κώστας Λυμπερόπουλος.
Το σκάφος "Σοφία Κ" του Ι.Ο.Ν.Ε. με κυβερνήτη το Θανάση Κωστολιά και πλήρωμα: Ανδρέας Ραμούνδος, Νίκος Ανδρόπουλος, Νίκος Σκαρμούτσος.