Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015 09:01

Στην Καλαμάτα αύριο ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα αύριο ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας

Στην Καλαμάτα θα γίνει αύριο Τρίτη ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Elite City Resort", το οποίο από τις 9 το πρωί θα υποδεχτεί εκατοντάδες μαθητές, αλλά και εννέα ολυμπιονίκες (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα ονόματά τους). Θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις αξίες του ολυμπισμού και σε περισσότερα από 10 ολυμπιακά αθλήματα από στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας, ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και εθνικούς προπονητές. Θα λάβουν επίσης μέρος σε παιχνίδια και δράσεις εμπνευσμένα από την Ολυμπιακή Ημέρα, καθώς και στο "Εργαστήρι Ολυμπισμού", όπου διδάσκεται το βιβλίο της Ακαδημίας. Ακόμα θα πάρουν μπλούζα, καπέλο, τσάντα, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Μερικά από τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι χειροσφαίριση, ρυθμική γυμναστική, συγχρονισμένες καταδύσεις, υδατοσφαίριση, ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ολυμπιακό και Εθνικό Υμνο θα ερμηνεύσει, πρωί και απόγευμα, η Διεθνούς φήμης Σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
Οι εκδηλώσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αφού το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ακολουθήσει διάλεξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστρατήγου Εμμανουήλ Σφακιανάκη, που με στελέχη της Υπηρεσίας θα μιλήσει σε μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της διαδικτυακής βίας στα παιδιά. Στην διάλεξη επίσης θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος θα αναφερθεί στους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, η οποία γιορτάζεται ταυτόχρονα σε περισσότερα από 200 μέλη-κράτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9 π.μ. 11.30 π.μ.
Ανάκρουση Ολυμπιακού Υμνου
Εναρξη της 21ης Αθλητικής Ημερίδας "Ευ Αγωνίζεσθαι - Αννα Πολλάτου). Η Αθλητική Ημερίδα περιλαμβάνει 10 ολυμπιακά αθλήματα και συμμετέχουν μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές, εθνικοί προπονητές, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας και αθλητικοί σύλλογοι της Καλαμάτας.
Εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος
"Ολυμπιακή Κληρονομιά" μέσα από το επιτυχημένο εκπαιδευτικό "Εργαστήρι Ολυμπισμού".
7 μ.μ. - 9 μ.μ.
Εισηγήσεις-ενημερωτικές παρουσιάσεις
Ολυμπιακή Ημέρα 2015
(Get Active on Olympic Day)
Σκοπός και δράσεις. Εναρξη συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας.

τηλέφωνο επικοινωνίας για την εκδήλωση: 6944 204473  Πέτρος Παπαδόπουλος.