Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2015 17:29

ΣΤΙΒΟΣ: Θετικός σε διεγερτική ουσία στα "Παπαφλέσσεια" ο Γαλαζούλας

Γράφτηκε από τον

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι υπάρχει θετικό δείγμα σε διεγερτική ουσία του νεαρού αθλητή Αναστάσιου Γαλαζούλα, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ από το ΕΣΚΑΝ στις 29 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που έγιναν τα "Παπαφλέσσεια" στην Καλαμάτα.


Ο 23χρονος άλτης του μήκους μάλιστα ήταν από τους πρωταγωνιστές του μίτινγκ της Καλαμάτας καθώς είχε πάρει την πρώτη θέση πραγματοποιώντας μάλιστα την καλύτερη φετινή του επίδοση με 7,91 μέτρα στην έκτη του προσπάθεια.
Ο ΣΕΓΑΣ δεν αναφέρει την ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του Γαλαζούλα, ο οποίος πάντως, όπως όλα δείχνουν, δεν κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό.
«Όπως είναι γνωστό στο ΣΕΓΑΣ έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, να πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ύπαρξη θετικού δείγματος.
Την ίδια ώρα δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό.
Μετά την παραίτηση του αθλητή, από την εξέταση του δεύτερου δείγματος, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.