Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015 16:36

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Οι πεζοπόροι του γνώρισαν το φαράγκι Βαϊνίτι -Κατσουλόλιμνα στο Βλαχόπουλο

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η πεζοπορία του Ευκλή Καλαμάτας στο φαράγγι Βαϊνίτι-Κατσουλόλιμνα, στην περιοχή του Βλαχόπουλου Πυλίας.


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Πρόκειται για μια καταπράσινη, απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή, η οποία εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Η 2ωρη πεζοπορία υπό συνεχή σκιά, λόγω της πυκνής βλάστησης από πλατάνια, λεύκες, βελανιδιές, σμυρτιές και άλλα δέντρα, ικανοποιήσε και τον πιο απαιτητικό πεζοπόρο.
Οι πηγές, οι λίμνες, οι καταρράκτες, καθώς και η σπηλιά, όπου είχαν βρει καταφύγιο κυνηγημένοι κάτοικοι επί κατοχής, ήταν χαρακτηριστικά στοιχεία της διαδρομής.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας, γι' άλλη μια φορά ο Ευκλής αποδεικνύει ότι είναι μια μεγάλη ζεστή οικογένεια. Όλοι μαζί απόλαυσαν τη δροσιά του φαραγγιού και το πικ νικ που είχε διοργανωθεί από τους υπεύθυνους».
Ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουτρούλης, η α' αντιπρόεδρος και έφορος δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου, ο βοηθός εφόρου πεζοπορίας Ανάργυρος Βλάχος και το μέλος της Διοίκησης Γεώργιος Τσόλκας που παραβρέθηκαν στην πεζοπορία, ευχαρίστησαν θερμά για τη φιλοξενία και την ενημέρωση τον πρόεδρο Διονύσιο Φράγκο και την πρώην πρόεδρο Αλεξάνδρα Φράγκου του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου "Η Κατσουλόλιμνα", καθώς επίσης και την αντιπρόεδρο Αναστασία Μητσέα και την ταμία Γιώτα Σωτηροπούλου του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου, που συνόδευσαν τους πεζοπόρους του Ευκλή.

Θα τιμήσει τον προστάτη
του Αγιο Υάκινθο

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας Ευκλής, σήμερα Παρασκευή, ημέρα εορτής του Αγίου Υακίνθου, προστάτη των λουλουδιών, της φύσης και του περιβάλλοντος, θα τιμήσουν όπως κάθε χρόνο τον προστάτη του Συλλόγου και θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Πολιανή.
Τις αρτοκλασίες θα τις προσφέρουν ο κ. Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος (μέλος της Διοίκησης, αναπληρωτής ταμίας) και ο κ. Γαβριήλ Κατσαμπάνης (μέλος του Συλλόγου).
Η μετάβαση των μελών και φίλων του Συλλόγου στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Πολιανής θα γίνει με δωρεάν λεωφορείο. Το ραντεβού της εκκίνησης έχει δοθεί στις 8 π.μ. στη γέφυρα πίσω από τον ΟΤΕ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στο τηλέφωνο του γραφείου του Συλλόγου (2721084844), καθώς και στην Α΄ αντιπρόεδρο και έφορο δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (2721090627 και 6974252234) ώστε να εξασφαλιστούν οι ανάλογες θέσεις.