Κυριακή, 12 Ιούλιος 2015 08:45

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: Η Καλαματιανή... κόρη του ανέμου!

Γράφτηκε από τον
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: Η Καλαματιανή... κόρη του ανέμου!

Τη μεγαλύτερη φετινή διάκριση για τη μεσσηνιακή ιστιοπλοϊα κατάφερε πρόσφατα στη Ραφήνα η Στεφανία Αδαμοπούλου.

Η νεαρή αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατέκτησε την κορυφή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα EUROPE κορασίδων και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των γυναικών και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες για το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοϊας.
Στην περίπτωση της 16χρονης Καλαματιανής... κόρης του ανέμου τα γονίδια αποδείχθηκαν γι’ άλλη μία φορά πανίσχυρα, καθώς κληρονόμησε την αγάπη της για το άθλημα και τη θάλασσα από τον πατέρα της Γιάννη Αδαμόπουλο. Ο γνωστός αιματολόγος, από τους κορυφαίους Μεσσήνιους γιατρούς εδώ και χρόνια, έχει από τα εφηβικά του χρόνια μία πολύ δυνατή σχέση με τη θάλασσα και τα ναυτικά πανιά. Υπήρξε αθλητής του ΝΟΚ παλαιότερα, ενώ παραμένει εν ενεργεία ιστιοπλόος, παίρνοντας μέρος με το ιστιοφόρο του σε σημαντικούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας. Μάλιστα πίσω από τη Στεφανία ακολουθούν τα δύο μικρότερα σε ηλικία αδέλφια της που έχουν γοητευτεί εξίσου από τη θάλασσα και την ιστιοπλοϊα.
Η νεαρή αθλήτρια του ΝΟΚ ξεκίνησε την ιστιοπλοϊα πριν από τέσσερα χρόνια και σε αυτό το διάστημα είχε δώσει πολύ θετικά δείγματα. Εχει πάρει μέρος σε αρκετούς αγώνες υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Πέρυσι στην ίδια διοργάνωση είχε κερδίσει την τέταρτη θέση αλλά φέτος έκανε πραγματικά την υπέρβαση.
H Καλαματιανή Πανελληνιονίκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας. «Μπορεί αγωνιστικά να μην είχα κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, λόγω μαθητικών υποχρεώσεων, γνώριζα όμως αρκετά πράγματα για τις αντίπαλες αθλήτριες και ήξερα τι έπρεπε να κάνω για να πάρω μία καλή θέση. Σίγουρα δεν περίμενα την πρωτιά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη» μας είπε.
Οι απαιτήσεις, συνεπώς, μεγαλώνουν αλλά η Στεφανία Αδαμοπούλου παραμένει προσγειωμένη και ξεκαθαρίζει ότι η ίδια έχει άλλες προτεραιότητες για το μέλλον της: «Η ιστιοπλοϊα είναι κάτι που λατρεύω αλλά παραμένει ένα χόμπι και τίποτα περισσότερο. Για μένα προέχουν άλλα πράγματα και θα ήθελα πολύ να σπουδάσω χημικός ή γιατρός. Αυτές είναι αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητές μου και είναι πολύ σημαντικό που κέρδισα κάποια μόρια, τα οποία ελπίζω ότι θα με βοηθήσουν να πετύχω αυτό που θέλω».
Καταλήγοντας, το next big thing της ελληνικής ιστιοπλοϊας προτρέπει τη νεολαία της Καλαμάτας να ασχοληθεί με το άθλημα: «Η ιστιοπλοϊα είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα παιδί να γνωρίσει τη θάλασσα αλλά και να μάθει μέχρι που φτάνουν οι αντοχές του. Σε αυτά τα 4 χρόνια που ασχολούμαι έχω πετύχει πράγματα που δεν μπορούσα ούτε καν να διανοηθώ πριν. Θα συνιστούσα, συνεπώς, στα παιδιά να δοκιμάσουν...».