Σάββατο, 11 Ιούλιος 2015 17:15

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: "Γιορτή του αθλητισμού ο 5ος αγώνας Δυτικής Μάνης"

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: "Γιορτή του αθλητισμού ο 5ος αγώνας Δυτικής Μάνης"

Δυναμική παρουσία είχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον 5ο αγώνα δρόμου Δυτικής Μάνης 5 και 10 χιλιομέτρων και στον 2ο κολυμβητικό αγώνα 1 και 2 χιλιομέτρων που έγινε το περασμένο Σάββατο, με διοργανωτές τον Δήμο Δυτικής Μάνης, τους Μaniacs, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τους τοπικούς επαγγελματίες.


Η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ χαρακτηρίζιε την διοργάνωση γιορτή του αθλητισμού ενώ αναφέρει ακόμη:
«Όλοι μαζί βρεθήκαμε στην μεσσηνιακή Μάνη στη γραφική και τουριστική Στούπα για να συμμετάσχουμε μικροί και μεγάλοι στους αγώνες της περιοχής που είναι πλέον θεσμός και αποτελούν γιορτή για τον αθλητισμό και κάθε χρόνο προσελκύουν εκατοντάδες δρομείς και επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ο κόσμος αρκετός για να απολαύσει έναν αγώνα, που ξεκίνησε από την κεντρική παραλία, πηγαίνοντας προς το γραφικό Άγιο Νικόλαο, μέσα από το ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά, περνώντας ανάμεσα σε ελαιώνες, καθαρούς και περιποιημένους, που τους κοσμούν ένα σωρό αγριολούλουδα και έχοντας από την μία πλευρά τη θάλασσα και από την άλλη τον Ταΰγετο, που ήταν ακόμα χιονισμένος στις ψηλότερες κορυφές του. Μόνο φύση! Μια εικόνα μαγευτική, για την οποία αξίζει να πηγαίνεις στη Μάνη, να κάνεις αυτό τον αγώνα και τερματίζοντας να βουτάς και να δροσίζεσαι  στα καταγάλανα νερά σε μία από τις τρεις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει. Ανάμεσα τους η φημισμένη παραλία της Καλογριάς που υπήρξε και ο τόπος όπου έζησαν και γνωρίστηκαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπά και που εμπνεύστηκε και έγραψε ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας το αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με 65 δρομείς και πολλά από τα μέλη του, διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν στις κατηγορίες τους.
Στα 10 χιλιόμετρα 1ος τερμάτισες ο Τανούς Αμντάλα, 2ος ο Ηλίας Νικολόπουλος και 3ος ο Νικόδημος Νικολακέας ενώ στις γυναίκες 1η  τερμάτισε η Βασιλική Μπάκα, 2η η Ελίζα Σαραντέα και 3η η Καλλιόπη Μανντζουνέα.
Στα 5 χιλιόμετρα 1ος  τερμάτισε ο Κώστας Μητρογιαννόπουλος, 2ος ο Γιάννης Αγγελόπουλος και 3ος
ο Νίκος Πονηρέας. Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Βαλασία Καπιτσινού, 2η η Θεοδώρα Φιφλή και 3η η Μαρία Αθανασοπούλου.
Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές στον 2ο κολυμβητικό αγώνα 1 και 2 χιλιομέτρων, ενώ πολλοί μικροί δρομείς αγωνίστηκαν στους παιδικούς αγώνες του ενός και δύο χιλιομέτρων.