Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 11:27

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Παγκόσμια πρωτιά για τον Αντώνη Μπουγιούρη

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Παγκόσμια πρωτιά για τον Αντώνη Μπουγιούρη

Παγκόσμιος πρωταθλητής στέφθηκε ο Αντώνης Μπουγιούρης στα απρεντίς (35-44 ετών) για 2η σερί σεζόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο masters στα λέιζερ.


Μάλιστα, ο έλληνας αθλητής, που βρίσκεται συχνά στην Μεσσηνία και προπονείται με τον Αίολο Καλαμάτας, δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες, καθώς οι πρωτιές της προηγούμενης ημέρας και η κατάσταση στην κατάταξη του είχαν εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο.
Στην 2η θέση βρέθηκε ο Νεοζηλανδός Ματ Μπλάκεϊ και 3ος τερμάτισε ο Βρετανός, Πολ Σκούλιον.
Η παγκόσμια επιτυχία του Μπουγιούρη έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετές εφημερίδες και site του Καναδά, όπου έγιναν οι αγώνες, ενώ το απίστευτο είναι ότι μετά τη επιτυχία του Έλληνα Ιστιοπλόου.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Cyclades24.gr τόνισε:
''Το αφιερώνω σε όλη την ομογένεια, γιατί σε όποιο μέρος του κόσμου πηγαίνω ,συναντώ και κάποιο Έλληνα, ο  οποίος είναι φιλόξενος, δείχνοντας μου πόσο πολύ αγαπάνε την Ελλάδα. Μάλιστα αρκετές φορές περισσότερο από όσους βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Ακόμα να αφιερώσω και σε όλους τους Έλληνες  που βρίσκονται στην χώρα μας για αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Τέλος άφησα ένα δικό μου άνθρωπο που είναι πάντα δίπλα μου, την γυναίκα μου που την ημέρα της απονομής γιορτάζαμε 7 χρόνια γάμου και θέλω να την ευχαριστήσω. Να  μην ξεχάσω να ευχαριστήσω και τους υποστηρικτές μου».