Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 10:43

Εξι αθλητές του ΣΔΥΜ έτρεξαν στον Πάρνωνα

Γράφτηκε από τον
Εξι αθλητές του ΣΔΥΜ έτρεξαν στον Πάρνωνα

Με επιτυχία, παρά την μεγάλη αποχή αθλητών, πραγματοποιήθηκε ο φετινός αγώνας υπεραπόστασης 70χλμ. "Κρόνειον Πέρασμα" στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας στον Πάρνωνα το Σάββατο 18 Ιουλίου.


Από τους 250 αρχικά δηλωθέντες, 165 δρομείς στάθηκαν στην εκκίνηση, οι οποίοι διέσχισαν κάτω από αρκετή ζέστη τον όμορφο Πάρνωνα, ακολουθώντας μία κυκλική απόσταση 70 χλμ, περνώντας από τα χωριά Άγιος Πέτρος, Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και πάλι πίσω για το τερματισμό στον Άγιο Πέτρο.
Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος και απαιτητικός, χρειαζόταν να έχεις προετοιμαστεί σωματικά και ψυχικά και να έχεις υπομονή και επιμονή για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις τα 70 χιλιόμετρα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι από την αρχή του αγώνα, ξεχώρισε ο Βέλγος δρομέας Wouter Decock, ο οποίος έφτασε στον Άγιο Πέτρο τερματίζοντας στη 1η θέση, σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες (4:59:34’’), με δεύτερο τον Νίκο Πετρόπουλο ο οποίος έκανε 5:31:01" και 3ος τερμάτισε ο Γιώργος Βλάχος με χρόνο 5:37:17".
Στις γυναίκες έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη και συνεχόμενες εναλλαγές στην 1η θέση, τερμάτισαν μαζί οι δύο μεγάλες Ελληνίδες κυρίες των υπεραποστάσεων, η Αμαλία Ματθαίου και η Άντζελα Τερζή με χρόνο 6:56:57", και 3η τερμάτισε η Μάτα Κλησάρη με χρόνο 7:28:39". Από πλευράς ΣΔΥΜ στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα, τερμάτισε στην 6η θέση στη γενική κατάταξη με χρόνο 8:14:10".
Συνολικά από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας το παρόν έδωσαν έξι αθλητές οι οποίοι όλοι τερμάτισαν με επιτυχία και είναι  οι Βαϊνά Βασιλική, Γεωργιόπουλος Κωνσταντίνος, Μπάκα Σταυρούλα, Ξυπόλιτος Στέλιος, Παπαδόπουλος Λεωνίδας και Πατεράκης Στέφανος.
Το «Κρόνιον Πέρασμα - Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών» διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου Αρκαδίας και τοπικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής.