Κυριακή, 26 Ιούλιος 2015 22:23

ΣΤΙΒΟΣ: Πρώτος στο πανελλήνιο ο Λούης Τσάτουμας

Γράφτηκε από τον

Το πρόσωπο των αγώνων στον τελικό του μήκους τα τελευταία χρόνια είναι ο Λούης Τσάτουμας. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν και φέτος ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές.


Ο Μεσσήνιος άλτης προσγειώθηκε στα 8,09 μ., ένα εκατοστό κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έδειξε για μια ακόμη φορά, πως παρά τα προβλήματα βρίσκει το δρόμο για άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα.
 "Είχαμε πει με τον προπονητή μου, πως ακόμη κι αν έπιανα το όριο για το Παγκόσμιο, θα αποφασίσαμε μετά για τη συμμετοχή μου σε αυτό. Το μυαλό μου είναι εκεί, αλλά το κορμί μου έχει ανάγκη από ξεκούραση", είπε ο Τσάτουμας για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Παγκόσμιο. Ο Τσάτουμας, μπορεί να μην έπιασε το όριο, ωστόσο μπορεί να πάρει την πρόκριση αν είναι μέσα στους 32 της παγκόσμιας κατάταξης. 
Δεύτερος στο μήκος ήταν ο Γιώργος Τσάκωνας με 7,78 μ.
Ο 17χρονος Μιλτιάδης Τεντόγλου κατάφερε για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσει με το 7,73 μ. και να βελτιώσει  για τρίτη φορά φέτος το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ παίδων. Ο νεαρός μάλιστα δήλωσε για τον Τσάτουμα: "Είναι ένας θρύλος του αγωνίσματος. Μου έχει δώσει πολλές συμβουλές και με έχει βοηθήσει".
Από πλευράς Μεσσηνιακού ο Βασίλης Τσούσης έτρεξε σε 10.83 στην πρώτη σειρά του τελικού των 100 μέτρων, όπου ήταν 2ος, ενώ η Σταυρούλα Κουρμπέτη συμμετείχε στον προκριματικό των 100 μ. με εμπόδια με χρόνο 16.77.